Nieuws

Hierom is Robinho in Brazilië veroordeeld tot negen jaar gevangenisstraf

Hierom is Robinho in Brazilië veroordeeld tot negen jaar gevangenisstraf

20 maart - 23:28

Robinho is door het hooggerechtshof van Brazilië veroordeeld tot negen jaar gevangenisstraf. Dat melden diverse internationale media woensdagavond. De voormalige profvoetballer zou betrokken zijn geweest bij de verkrachting van een 23-jarige Albanese vrouw in een nachtclub in Milaan in 2013.

Behalve Robinho worden nog zes andere personen als betrokkene beschouwd. Het vonnis van negen jaar gevangenisstraf dateert uit 2017 en werd bevestigd door de rechtbank van Milaan in december 2020. Robinho heeft hoger beroep aangetekend, maar uitlevering aan Italië wordt niet uitgevoerd in Brazilië.

Het hooggerechtshof van Brazilië besliste dat Robinho zijn straf in zijn geboorteland moet uitzitten, met negen rechters voor en twee tegen. De voormalige aanvaller van onder meer Real Madrid, AC Milan en Manchester City beweert dat hij wordt gediscrimineerd vanwege zijn huidskleur en beschuldigt de Italiaanse justitie van ernstige fouten.

Robinho speelde in totaal 100 interlands voor Brazilië en scoorde daarin 28 keer, waaronder in de kwartfinale van het WK 2010 tegen Nederland. In 2020 hing hij zijn voetbalschoenen aan de wilgen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!