Nieuws

Nog een Ajax-speler laat interlands schieten: Sutalo niet aanwezig bij Kroatië

Nog een Ajax-speler laat interlands schieten: Sutalo niet aanwezig bij Kroatië

18 maart - 16:23 Laatste update: 16:27

Josip Sutalo is niet van de partij bij Kroatië tijdens de interlandperiode, zo maakt de Kroatische bond bekend. De verdediger is na Brian Brobbey de tweede Ajax-speler die de oefenwedstrijden met zijn land laat schieten.

Sutalo kwakkelt dit seizoen wat met blessures, zo ook afgelopen donderdag. De Kroaat viel uit tijdens het uitduel met Aston Villa (0-4) en was afgelopen zondag tegen Sparta ook niet van de partij. Ook de duels met Kroatië komen te vroeg voor hem.

Waar Sutalo precies mee kampt, is niet bekend. Dat de rechtspoot nu afvalt bij Kroatië is in ieder geval niet lekker voor bondscoach Zlatko Dalić. Tijdens de laatste twee kwalificatiewedstrijden met Letland en Armenië was Sutalo een vaste waarde.

Kroatië zet nu dus zonder Sutalo de eerste stappen naar de groepsfase van het EK. Het land speelt oefenwedstrijden tegen Tunesië en Noord-Macedonië. In juni staat er nog een oefenwedstrijd met Portugal op het programma, waarna de eerste groepswedstrijd met Spanje wordt afgewerkt.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!