Nieuws

Bizarre beelden uit Turkije: Oosterwolde deelt kopschop uit na rellen

Bizarre beelden uit Turkije: Oosterwolde deelt kopschop uit na rellen

18 maart - 08:30 Laatste update: 08:39

Na afloop van de overwinning van Fenerbahçe op Trabzonspor (3-2) zal het alleen nog gaan over de rellen die na afloop plaatsvonden. Spelers van Fenerbahçe vierden de overwinning uitbundig, waarna zij belaagd werden door supporters die het veld betraden.

Een aantal spelers moesten zich verdedigen en gingen daarbij flink over de schreef. Zo deelde Nederlander Jayden Oosterwolde een kopschop uit aan een supporter die al op de grond lag. Op Instagram deelt Oosterwolde na afloop de tekst: "Vandaag was onze veiligheid op het veld nooit gewaarborgd. Ondanks alles moesten wij de wedstrijd uitspelen."

De Turkse Minister van Binnenlandse Zaken, Ali Yerlikaya, heeft inmiddels aangegeven een onderzoek te starten naar de ongeregeldheden rondom de wedstrijd. Tijdens het duel misdroegen de fans zich al door onder andere voorwerpen op het veld te gooien. Zo werd Dusan Tadic door een voorwerp vanaf de tribunes geraakt. Eind vorig jaar vond er ook al een incident plaats in Turkije. Scheidsrechter Halil Umut Meler werd het ziekenhuis in geslagen door de voorzitter van Ankaragücü.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!