Nieuws

Dit zegt Xavi over Memphis Depay richting het duel met Atlético

Dit zegt Xavi over Memphis Depay richting het duel met Atlético

16 maart - 15:05

FC Barcelona gaat zondagavond op bezoek bij Atlético Madrid voor een kraker in de Primera División. Barça-trainer Xavi Hernández zag Memphis Depay belangrijk zijn voor Atlético in het Champions League-duel met Internazionale en is op zijn hoede. Dit is wat de oefenmeester van de Catalanen precies heeft gezegd. 

Dit zegt Xavi over Memphis Depay richting het duel met Atlético

Memphis Depay kwam woensdag als wisselspeler binnen de lijnen en was zeer belangrijk voor Los Colchoneros door in de slotfase voor de gelijkmaker te zorgen. De spits van Atlético schoot vervolgens ook raak in de strafschoppenserie en mag zichzelf kwartfinalist van het miljardenbal noemen, net als Barcelona.

Op het persmoment richting het duel tussen Atlético en Barça heeft Xavi zich uitgelaten over Memphis. "We kennen hem perfect. Als hij gemotiveerd, gefocust en geïnspireerd is, is hij in staat om dit soort geweldige dingen te doen. Hij heeft ons in de heenwedstrijd al in de problemen gebracht. Na afgelopen week weet ik zeker dat hij nu weer klaar zal zijn.'

Memphis speelde tot de winterperiode van 2023 bij Barcelona en maakte voor drie miljoen euro de overstap naar Atlético. De spits is dit seizoen in topvorm en is inmiddels hersteld van een blessure.