Breaking news

Steijn heeft een concurrent als trainer van Heerenveen: 'Gesprek staat gepland'

Steijn heeft een concurrent als trainer van Heerenveen: 'Gesprek staat gepland'

12 maart - 17:35

Rick Kruys gaat net als Maurice Steijn met sc Heerenveen in gesprek over een mogelijke nieuwe trainersfunctie vanaf het volgende seizoen, zo bevestigt hij zelf in gesprek met L1 Nieuws. De oefenmeester is net als Steijn in beeld om de aan het eind van het seizoen vertrekkende Kees van Wonderen op te volgen in Friesland.

Kruys staat momenteel aan het roer bij VVV-Venlo, maar zou daar na twee jaar afscheid van kunnen nemen. "Er is een gesprek gepland", aldus de trainer tegenover het Limburgse medium. "Ik ga eerst nadenken, dan gaan we met elkaar praten en dan gaan we verder kijken. Heerenveen is natuurlijk een mooie club, maar er zijn heel veel mooie clubs. Voor de duidelijkheid: ik heb geen aanbieding, maar er is wel contact. En dan gaan we kijken wat er gaat gebeuren."

Het inplannen van een gesprek met Kruys komt voort uit de beslissing van Heerenveen om te breken met Van Wonderen. Maandag werd bekend dat de twee partijen na goed overleg uit elkaar zullen gaan. Ook Steijn voerde al een gesprek met de huidige nummer negen uit de Eredivisie. Een delegatie van Heerenveen werd met de trainer gespot in een hotel in Wolvega. 

Net als Heerenveen, staat Kruys momenteel negende met VVV. De Limburgers hebben ergens nog goede hoop op promotie naar de Eredivisie, maar dat wordt een lastig verhaal. Plek vier, die recht geeft op de play-offs, is ver uit zicht. Via een periodetitel zou het ook nog altijd kunnen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!