Nieuws

Om de hoek: zoveel kilometer zit er maar tussen het stadion van PSV en Dortmund

Om de hoek: zoveel kilometer zit er maar tussen het stadion van PSV en Dortmund

12 maart - 15:07

PSV hoeft niet ver te reizen om komende woensdag in de achtste finales van de Champions League te spelen. Hoeveel kilometer zit er eigenlijk tussen het stadion van de Eindhovenaren en die van Borussia Dortmund, de tegenstander? VoetbalNieuws.nl zocht het voor je uit.

Afstand tussen Eindhoven en Dortmund

PSV kan zich woensdagavond voor het eerst sinds 2007 kwalificeren voor de kwartfinales van het miljardenbal. De ploeg van trainer Peter Bosz speelde drie weken geleden in eigen huis met 1-1 gelijk tegen Dortmund en moet dus winnen in het Signal Iduna Park.

Een voordeel voor de Eindhovenaren is dat ze qua vervoer prima met de bus zouden kunnen. De afstand tussen het Philips Stadion en de thuisbasis van Dortmund is namelijk slechts 150 kilometer. Die leg je in ongeveer twee uur en tien minuten af. Daardoor is het voor supporters van PSV ook zeer aantrekkelijk om hun ploeg in Duitsland te steunen.

Borussia Dortmund – PSV begint woensdagavond om 21.00 uur in het Signal Iduna Park. De wedstrijd is vanaf dat tijdstip live te volgen bij VoetbalNieuws.nl. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.