Nieuws

Wanneer stond Barcelona voor het laatst in de kwartfinale van de Champions League?

Wanneer stond Barcelona voor het laatst in de kwartfinale van de Champions League?

11 maart - 22:31

FC Barcelona hoopt zich dinsdagavond ten koste van Napoli te plaatsen voor de kwartfinales van de Champions League. De laatste keer dat de Catalanen dat lukte, is alweer even geleden. VoetbalNieuws.nl dook voor je in de geschiedenisboeken.

Barcelona moet dinsdagavond winnen van Napoli. Het heenduel in de achtste finales eindigde in Italië namelijk in een 1-1 gelijkspel. Robert Lewandowski zette zijn ploeg halverwege de tweede helft op voorsprong, maar een kwartier daarna maakte Victor Osimhen de gelijkmaker.

Laatste keer kwartfinale Champions League voor Barcelona

Mocht het Barcelona lukken om Napoli te verslaan, dan staat het voor het eerst sinds het seizoen 2019/2020 tussen de beste acht clubs van Europa. Toen werd de ploeg van trainer Quique Sétien met 8-2 verslagen door Bayern München. De wedstrijd werd destijds door corona afgewerkt in het Estadio da Luz in Lissabon. Het seizoen erna werd Barça in de achtste finales uitgeschakeld door Paris Saint-Germain. In 2021/2022 en 2022/2023 was de knock-outfase van de Europa League het eindstation.

FC Barcelona – Napoli begint dinsdag 12 maart om 21.00 uur in het Olympisch Stadion. De wedstrijd is vanaf dat tijdstip live te volgen bij VoetbalNieuws.nl. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!