Breaking news

'Vitesse nog niet op de hoogte van plannen Gelredome-directeur'

'Vitesse nog niet op de hoogte van plannen Gelredome-directeur'

9 maart - 18:55

Zaterdag liet Michael van de Kuit, eigenaar van het Gelredome, weten dat hij Vitesse wil kopen. Vitesse reageert nu dat het vastgoedbedrijf van Kuit zich nog niet heeft gemeld bij de club.

De Arnhemse club verkeert in zwaar weer. Sportief gaat het niet voor de wind met een zeventiende plek in de Eredivisie. Daarnaast staat de licentie van de voetbalclub op de tocht. Valeri Ojf is nog altijd de eigenaar van de club, maar vertrok na de inval van Rusland in Oekraïne. De Rus wil zijn aandelen graag verkopen aan de Amerikaanse Common Group. Die verkoop werd door de licentiecommissie van de KNVB afgewezen, omdat de bond er geen vertrouwen in had dat de Amerikaanse partij over voldoende eigen vermogen en investeerders beschikt. Vitesse ontkende dat bericht.

Doordat de club in Russische handen is, heeft hij problemen met huisbankier ING en krijgt het ook de nodige bemoeienis van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Dit is vanwege de sancties tegen bedrijven die zaken doen met Russen op de sanctielijst. Ojf staat niet op deze lijst, maar heeft toegegeven dat hij geld geleend heeft van Roman Abramovitsj. Dit versterkt het vermoeden dat de voormalig Chelsea-eigenaar de eigenlijke eigenaar was van de club.

De club in degradatienood is genoodzaakt om snel een oplossing te vinden en definitief afscheid te nemen van de Russische eigenaar. Zaterdag leek er goed nieuws te zijn voor de club uit Arnhem, toen bleek dat Gelredome-directeur Van de Kuit de club wil overnemen. Vitesse wil echter niet op de uitspraken van de directeur reageren, zo meldt de NOS. "Voor ons telt er vandaag maar één ding en dat is de belangrijke wedstrijd tegen RKC in Waalwijk. Daar concentreren we ons volledig op. Bovendien hebben we de uitspraken uit de media vernomen. Het is onmogelijk te reageren, want we hebben hem niet zelf gesproken. Hij heeft zich niet bij de club gemeld."

Vitesse speelt vanavond om 21.00 uur tegen RKC Waalwijk. Het duel is te zien op ESPN.