Vermoedelijke opstelling PSV tegen Go Ahead Eagles in de Eredivisie

Vermoedelijke opstelling PSV: verdediger keert na lange afwezigheid terug in basis

8 maart om 16:54
Laatste update: 8 maart om 16:54

PSV-coach Peter Bosz kan vrijdagavond niet beschikken over André Ramalho. De Braziliaanse centrumverdediger is geschorst en zal het uitduel met Go Ahead Eagles vanaf de tribunes moeten bekijken. VoetbalNieuws.nl neemt de vermoedelijke opstelling van de Eindhovenaren met je door.

Door het ontbreken van Ramalho, staat Bosz voor een keuze in de defensie. De oefenmeester kan er voor kiezen om Jerdy Schouten centraal op te stellen, maar zal hem meer dan nodig hebben op het middenveld. Joey Veerman en Ismael Saibari lijken namelijk allebei nog niet fit genoeg om te kunnen spelen. Zij worden in eerste instantie ook gespaard voor het Champions League-duel met Borussia Dortmund van aanstaande woensdag.

Daarom ziet het ernaar uit dat Armel Bella-Kotchap weer eens zijn opwachting in PSV 1 mag gaan maken. De laatste keer dat de huurling van Southampton in een officieel duel in actie kwam, was op 8 oktober, in de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam (0-4). Sindsdien kampte hij met een schouderblessure. In de afgelopen competitieduels tegen PEC Zwolle en Feyenoord zat de Duitser alweer bij de wedstrijdselectie.

Verder houdt Bosz ogenschijnlijk vast aan het middenveld waarmee hij met 2-2 gelijkspeelde tegen Feyenoord. Daardoor mogen Guus Til en Malik Tillman zich weer opmaken voor een basisplaats op het middenveld. De aanval bestaat uiteraard uit het welbekende trio van Johan Bakayoko, topscorer Luuk de Jong en Hirving Lozano.

Vermoedelijke opstelling PSV: Benítez; Teze, Bella-Kotchap, Boscagli, Dest; Schouten, Til, Tillman; Bakayoko, De Jong, Lozano.

Go Ahead Eagles – PSV begint vrijdagavond om 20.00 uur in De Adelaarshorst. De wedstrijd is vanaf dat tijdstip live te volgen bij VoetbalNieuws.nl. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.