Nieuws

Waarom wordt het Europa League-duel Sporting-Atalanta op woensdag gespeeld?

Waarom wordt het Europa League-duel Sporting-Atalanta op woensdag gespeeld?

6 maart - 12:20

Normaal gesproken worden Europa League-duels op de donderdag afgewerkt, maar woensdag 6 maart staat het duel tussen Sporting Portugal en Atalanta Bergamo op het programma. Waarom wordt er op een Champions League-dag gespeeld? VoetbalNieuws.nl geeft meer informatie. 

Het Atalanta Bergamo van Teun Koopmeiners, Marten de Roon en Hans Hateboer neemt het woensdagavond om 18.45 uur op tegen het Sporting Portugal van Jeremiah St. Juste. Het betreft natuurlijk geen Champions League-wedstrijd, maar er wordt wel een dag gespeeld waarop normaal gesproken alleen het miljardenbal gespeeld wordt. 

Waarom wordt de wedstrijd tussen Sporting en Atalanta op woensdag gespeeld?

Het heenduel in de achtste finale van de Europa League tussen Sporting en Atalanta wordt op woensdag gespeeld, omdat de wedstrijd in Lissabon plaatsvindt. Dat is nou net de plaats waar ook Sporting-rivaal Benfica vandaan komt. Orkun Kökçü en consorten spelen donderdag 7 maart om 21.00 uur tegen het Rangers van Cyriel Dessers. Omdat het niet wenselijk wordt geacht dat er twee clubs uit Lissabon op dezelfde avond in eigen stad spelen, is de wedstrijd tussen Sporting en Atalanta een dag naar voren geschoven. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!