Waarom wordt het Europa League-duel Sporting-Atalanta op woensdag gespeeld?

Dit is waarom Sporting-Atalanta woensdag wordt gespeeld
6 maart om 12:20

Normaal gesproken worden Europa League-duels op de donderdag afgewerkt, maar woensdag 6 maart staat het duel tussen Sporting Portugal en Atalanta Bergamo op het programma. Waarom wordt er op een Champions League-dag gespeeld? VoetbalNieuws.nl geeft meer informatie. 

Het Atalanta Bergamo van Teun Koopmeiners, Marten de Roon en Hans Hateboer neemt het woensdagavond om 18.45 uur op tegen het Sporting Portugal van Jeremiah St. Juste. Het betreft natuurlijk geen Champions League-wedstrijd, maar er wordt wel een dag gespeeld waarop normaal gesproken alleen het miljardenbal gespeeld wordt. 

Waarom wordt de wedstrijd tussen Sporting en Atalanta op woensdag gespeeld?

Het heenduel in de achtste finale van de Europa League tussen Sporting en Atalanta wordt op woensdag gespeeld, omdat de wedstrijd in Lissabon plaatsvindt. Dat is nou net de plaats waar ook Sporting-rivaal Benfica vandaan komt. Orkun Kökçü en consorten spelen donderdag 7 maart om 21.00 uur tegen het Rangers van Cyriel Dessers. Omdat het niet wenselijk wordt geacht dat er twee clubs uit Lissabon op dezelfde avond in eigen stad spelen, is de wedstrijd tussen Sporting en Atalanta een dag naar voren geschoven.