Nieuws

Dit zegt Vitesse over de brief van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Dit zegt Vitesse over de brief van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat

5 maart - 22:40 Laatste update: 9 maart - 12:21

Vitesse heeft gereageerd op de brief die de club ontving van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Maandag kwam naar buiten dat de Arnhemmers recent een nieuwe brief hebben ontvangen vanuit de overheid, omdat er niet zou zijn meegewerkt aan het informatieverzoek over de Russische banden van de club. Dit is wat Vitesse daarover te zeggen heeft.

Wat zegt Vitesse over de brief?

Vitesse heeft in een statement op de clubwebsite gemeld dat ze de opgevraagde informatie afgelopen zomer direct aan het ministerie hebben aangeboden en deze informatie vervolgens hebben toegelicht in een overleg. Ook zeggen de Arnhemmers op verzoek van het ministerie later meer informatie te hebben verstrekt. In de maanden daarop heeft de club naar eigen zeggen meerdere keren naar de stand van zaken gevraagd, 'maar daarover kon door het ministerie toen nog geen duidelijkheid worden verschaft'. Inmiddels is Vitesse uitgenodigd voor een overleg met het ministerie. Die uitnodiging heeft de club geaccepteerd.

Ook hoopt Vitesse binnenkort de rapporten van Integis en Wladimiroff Advocaten in te kunnen zien. 'Beide rapporten zijn gebaseerd op maandenlang, gedegen onderzoek en kunnen een belangrijke rol spelen bij het wegnemen van de zorgen bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat'. De Arnhemmers geven aan dat alle betrokken partijen hetzelfde belang voor ogen hebben: 'Ervoor zorgen dat de aandelen zo snel mogelijk kunnen worden overgedragen waardoor problemen kunnen worden opgelost en de blik vooral kan worden gericht op de toekomst.'

Update: inmiddels heeft Michael van de Kuit, de stadioneigenaar van het GelreDome, aangegeven dat hij Vitesse wil overnemen. In dit uitgebreide artikel lees je daar meer over.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!