Breaking news

'Frimpong kan trainer Alonso volgen, speciale clausule maakt toptransfer mogelijk'

'Frimpong kan trainer Alonso volgen, speciale clausule maakt toptransfer mogelijk'

5 maart - 11:57

Bayern München houdt de prestaties van Jeremie Frimpong nauwlettend in de gaten. Dat meldt de Duitse tak van Sky Sport. De Oranje-international zou een potentiële kandidaat zijn om Der Rekordmeister volgend seizoen te versterken.

Frimpong staat momenteel onder contract bij Bayer Leverkusen en lijkt daar de Duitse landstitel te gaan opstrijken. Het verschil met Bayern, de huidige nummer twee, bedraagt namelijk maar liefst tien punten. Frimpong heeft als rechtervleugelverdediger een enorm aandeel in het succes van de ploeg van trainer Xabi Alonso. In het huidige seizoen maakte hij in dertig officiële wedstrijden tien goals en gaf hij ook tien assists.

Rondom Frimpong geldt komende zomer een speciale clausule, waardoor hij voor een bedrag van tussen de 40 en 45 miljoen euro zou kunnen vertrekken. Hij zou naar verluidt 'zeer intensief' in de gaten worden gehouden door Bayern. Zijn mogelijke komst hangt voornamelijk af van wie er volgend jaar trainer is in München. Mocht Thomas Tuchel wegens tegenvallende resultaten ontslagen worden, dan wordt Alonso als droomkandidaat beschouwd.

De Spanjaard speelt momenteel in een systeem met drie centrumverdedigers en twee zeer aanvallende wingbacks. Mocht Bayern doen besluiten om Frimpong in te lijven, dan is hij dus de beoogde sneltrein op rechts.