Nieuws

Weerzien voor Til: deze spelers droegen zowel de shirts van Feyenoord en PSV

Weerzien voor Til: deze spelers droegen zowel de shirts van Feyenoord en PSV

2 maart - 10:00

PSV en Feyenoord delen een ruime geschiedenis met elkaar. Niet alleen tegen elkaar, maar ook mét elkaar. Zo droegen flink wat spelers zowel de shirts uit Eindhoven als die uit Rotterdam-Zuid. Met de topper op het programma is het tijd om de spelers die voor zowel PSV als Feyenoord uitkwamen op een rijtje te zetten. VoetbalNieuws neemt ze met je door!

Ronald Koeman

De huidige bondscoach was niet alleen spelers van zowel PSV en Feyenoord, maar stond als trainer ook bij beide ploegen aan het roer. Koeman maakte in 1986 de overstap van Ajax naar PSV en speelde daar drie seizoenen. Hierin kroonde oud-verdediger zich drie keer tot landskampioen van Nederland en won het twee keer de beker. Daarnaast maakte Koeman ook nog eens deel uit van het PSV dat in 1988 de Europacup I won. Na een avontuur van zes jaar bij FC Barcelona, haalde Feyenoord de oud-voetballer terug naar Nederland. In 1997 stopte Koeman als voetballer, maar maakte later een doorstart als trainer. Tussen 2006 en 2007 stond hij aan het roer van PSV en werd hij in dat jaar landkampioen. Tussen 2011 en 2014 was Koeman hoofdtrainer van Feyenoord, maar wist toen ook geen prijs te pakken.

Ruud Gullit

Nog een voetbalgrootheid die bij beide ploegen actief was, is Ruud Gullit. Via Haarlem kwam de oud-middenvelder in 1982 terecht bij Feyenoord. In drie jaar tijd speelde hij ruim honderd wedstrijden en was daarin goed voor 41 doelpunten en dertien assists. Met Feyenoord won hij in 1984 de dubbel, waarna hij in 1985 naar PSV vertrok. In Eindhoven veroverde Gullit nog eens twee landstitels en was in 75 wedstrijden goed voor 53 doelpunten en 29 assists. In 1987 vertrok Gullit naar AC Milan en speelde vervolgens nog voor Sampdoria en Chelsea.

Georginio Wijnaldum

Als geboren Rotterdammer kon hij niet anders dat Georginio Wijnaldum in het shirt van Feyenoord zou spelen. In april 2007 maakte de middenvelder dan ook zijn debuut in het eerste. Na 25 doelpunten en elf assists in 135 wedstrijden en een beker vertrok Wijnaldum in 2011 naar PSV. De 90-voudig international speelde 154 wedstrijden voor de Eindhovenaren en veroverde een landstitel, beker en binnenlandse supercup. Na 57 doelpunten en 24 assists vertrok Wijnaldum in 2015 naar Engeland. Daar droeg hij de shirts van Newcastle United en Liverpool, waarna er tegenvallende avonturen bij PSG en AS Roma volgden. Sinds de zomer van 2023 draagt de middenvelder het shirt van Al-Ettifaq.

Guus Til

Sinds de zomer van 2022 mag Guus Til zich speler van PSV noemen. Maar voordat de middenvelder naar Eindhoven vertrok, droeg hij als huurling in het seizoen 2021/22 nog het shirt van Feyenoord. In dienst van de Rotterdammers in 49 wedstrijden goed voor 21 doelpunten en vijf assists. Daarnaast behaalde Til de finale van de Conference League, waarin het met 1-0 verloor van AS Roma. Met PSV won Til wel prijzen. Zo won het in 2023 en 2024 de Johan Cruijff Schaal en veroverde het in het seizoen 2022/23 de KNVB Beker. In 74 wedstrijden voor PSV was Til al goed voor twintig doelpunten en acht assists.

Overige spelers

Otman Bakkal
Timothy Derijck
Ruud Geels
Jorrit Hendrix
Kevin Hofland
Joonas Kolkka
Danko Lazović
Patrick Lodewijks
Theo Lucius
Ivan Nielsen
Luciano Narsingh
Patrick Pauwe
Michel Valke
Ton van Engelen
Ton Lokhoff
Harry Vos
Edwin Zoetebier

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!