Breaking news

'Onbegrip in Amsterdam: selectie Ajax traint op vrije dag op eigen gelegenheid'

'Onbegrip in Amsterdam: selectie Ajax traint op vrije dag op eigen gelegenheid'

1 maart - 12:45
1

Er is veel onbegrip binnen de selectie van Ajax over de trainingswijze. De Amsterdammers zouden drie vrije dagen hebben gehad richting het duel met FC Utrecht, maar een deel van de spelers is op vrijdag op eigen gelegenheid richting de club gekomen. Daar zouden de spelers op hun vrije dag zelf zijn gaan trainen.

'Een deel van de Ajax-selectie is vandaag op eigen initiatief gaan trainen', meldt ESPN. 'Eigenlijk hadden de spelers vrij gekregen van Ajax-trainer John van ’t Schip, maar ze besloten toch naar De Toekomst te komen. Op maandag en dinsdag hadden de spelers ook al vrij gekregen. Binnen de spelersgroep heerst onbegrip over de vele vrije dagen. Eerder deze week stapten meerdere Ajax-spelers al naar de technische staf met de vraag waarom er drie vrije dagen werden gegeven. Vrijdag besloten meerdere spelers daarom op eigen initiatief naar De Toekomst te komen om voor zichzelf te trainen.'

Na het duel met AZ in Alkmaar leek het de uitgelezen mogelijkheid voor Van 't Schip om zijn nieuwe formatie te gaan trainen. De oefenmeester van de Amsterdammers stapte tijdens het duel af van de 4-3-3 formatie en koost voor een opstelling met vijf verdedigers. Na het duel gaf hij toe dat er slechts één keer in de formatie was getraind en met een vrije week kon Ajax juist de tacktiek bijschaven. Niets bleek echter minder waar.

Komende zondag staat voor Ajax het duel met FC Utrecht op het programma. De ploeg van Ron Jans is de afgelopen vijftien wedstrijden ongeslagen en onder hun nieuwe trainer klom Utrecht vanuit de degradatiezone op naar plek acht in de Eredivisie. Ajax won slechts één van de laatste zes wedstrijden en dus is het gat op de ranglijst slechts vier punten. Met een overwinning in de Johan Cruijff Arena zou FC Utrecht dus goede zaken kunnen doen voor Europese play-offs.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!