Nieuws

Niet opgeroepen in voorselectie: dit zijn de bijzondere afwezigen bij Oranje

Niet opgeroepen in voorselectie: dit zijn de bijzondere afwezigen bij Oranje

1 maart - 13:50 Laatste update: 15:16

Ronald Koeman heeft zijn voorselectie van het Nederlands Elftal bekendgemaakt. In de selectie van de bondscoach ontbreken voor de oefeninterlands van deze maand enkele opvallende namen. VoetbalNieuws neemt de grote afwezigen bij Oranje met je door!

Jordan Teze

Terwijl teamgenoten Jerdy Schouten en Joey Veerman wél werden opgeroepen door Koeman, bleef een terugkeer voor Teze uit. De verdediger is een van de sterkhouders bij PSV en speelde al vier keer eerder voor Nederland. Eind november van vorig jaar was de veelzijdige verdediger er nog wel bij, toen hij de volledige EK-kwalificatiewedstrijd tegen Gibraltar (0-6) speelde. Toen werd Teze pas opgeroepen na het uitvallen van Jeremie Frimpong en was er in eerste instantie dus niet eens bij.

Ian Maatsen

In oktober van vorig jaar was de aanvallende verdediger nog bij Oranje, maar kwam niet in actie. Vervolgens kon de 21-jarige Maatsen weer aan de bak bij Jong Oranje. Afgelopen winter haalde Borussia Dortmund de aspirant international op huurbasis binnen. Maatsen kwam acht keer in actie en was daarin goed voor twee assists. Een volgende oproep voor het Nederlands Elftal blijft voorlopig uit.

Ryan Gravenberch

Voor Gravenberch werd een grote toekomst in Oranje toebedeeld, maar de laatste keer dat hij voor Oranje speelde dateert alweer van september 2022. Bij Bayern München kam de middenvelder maar nauwelijks aan de bak. Alleen zijn de kaarten nu anders geschud bij Liverpool. Gravenberch zit hoog bij Jürgen Klopp en ook Koeman had hem nu weer op de radar, nu hij zijn straf voor het vrijwillig missen van het jeugd-EK met Jong Oranje heeft uitgezeten. Afgelopen weekend raakte Gravenberch echter geblesseerd bij Liverpool, maar de blessure lijkt mee te vallen. Desondanks bleef de elfvoudig international uit in de voorselectie van Koeman.

Jan Paul van Hecke

Ook Van Hecke is een speler die ongetwijfeld door Koeman wordt gevolgd, maar komt vooralsnog niet in aanmerking voor Oranje. De voormalig verdediger van onder meer NAC Breda en sc Heerenveen maakt zijn minuten dit seizoen met Brighton in de Premier League. Ook in de Europa League zagen we hem schitteren in de duels met Ajax, waarin hij mooie duels uitvocht met Brian Brobbey. Met zoveel opties achterin, is het logisch dat de bondscoach keuzes moet maken.

Jorrel Hato

Met een leeftijd van zeventien jaar is het helemaal niet zo gek dat Hato ontbreekt in de voorselectie van Oranje. De Ajax-verdediger kent stevige concurrentie voor een plek in Oranje, waarvoor hij afgelopen november zijn debuut nog mocht maken.

Steven Berghuis & Bergwijn

In het kwakkelende Ajax is Berghuis een van de weinige spelers die het team nog op sleeptouw kan nemen. Dit kalenderjaar was de aanvaller al goed voor vijf doelpunten en twee assists. Echter kampt de 46-voudig international met een blessure. Hetzelfde geldt voor teamgenoot Steven Bergwijn, die al enige tijd aan de kant staat. De 32-voudig international is dit kalenderjaar goed voor twee doelpunten en speelde zijn laatste interland in oktober van vorig jaar.

Sven Botman

Als sterkhouder van Newcastle United blijft een debuut in Oranje nog altijd uit voor Botman. De 24-jarige verdediger kampte tussen september en december met een knieblessure, waar hij nog altijd enige last van lijkt te hebben. Bij zijn club is men dan ook nog altijd voorzichtig met Botman. Na zijn blessure kwam hij wel alweer dertien keer in actie.

Crysencio Summerville

Summerville zal bij velen niet op de radar staan, omdat hij in de Engelse Championship speelt. Maar de aanvaller is bezig aan een verbazingwekkend sterk seizoen. De buitenspeler, die al vele wedstrijden in de jeugdelftallen van Oranje op zijn naam heeft, behaalt wekelijks een hoog niveau bij Leeds United. Het vergaat de aanvaller zelfs zo goed dat hij nog in de race is om de topscorerstitel. De teller staat op moment van schrijven op vijftien goals en acht assists. Echter lijkt Summerville nog niet op het lijstje van Koeman te staan.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!