Nieuws

Bayer Leverkusen blijft maar winnen: dit zijn de langste ongeslagen reeksen ooit

Bayer Leverkusen blijft maar winnen: dit zijn de langste ongeslagen reeksen ooit

6 april - 18:15 Laatste update: 18:15

Bayer Leverkusen kent tot dusver een seizoen zonder tegenslagen. Het team van Xabi Alonso is al 41 wedstrijden op rij ongeslagen en komt daarmee in de top drie van ploegen die de langste reeks zonder nederlaag neerzetten. VoetbalNieuws.nl geeft je een overzicht van de langste ongeslagen reeksen van deze eeuw.

Leverkusen kwam met een reeks van 39 wedstrijden ongeslagen wedstrijden op gelijke hoogte met PSV. De club kwam na de overwinning in de Duitse beker op Fortuna Dusseldorf op gelijke hoogte met Real Madrid (seizoen 2016/2017) en Internazionale (seizoen 2004/2005). Beide clubs wisten veertig wedstrijden zonder nederlaag te bereiken. 

Welke Eredivisieclub heeft de langste reeks zonder nederlaag?

PSV staat op de vijfde plek in de lijst met langst ongeslagen reeksen. Tussen maart 2009 en januari 2010 bleven de Eindhovenaren 39 duels achtereenvolgens zonder nederlaag. Ondanks de goede reeks van de club, wist de club tijdens die periode geen enkele prijs te bemachtigen.

Welke club is het langst ongeslagen gebleven?

Bayer Leverkusen komt inmiddels in de buurt van het team met de langste ongeslagen reeks. Die eer is op dit moment voor Juventus. De Oude Dame wist tussen mei 2011 en mei 2012 een reeks neer te zetten van 43 wedstrijden zonder nederlaag. Met één wedstrijd minder zonder nederlaag staat Celtic tweede op de lijst. De derde plek werd gedeeld tussen Real Madrid en Internazionale, die beide veertig wedstrijden achter elkaar ongeslagen bleven. Door de overwinning van zaterdag op Union Berlin heeft het team van Xabi Alonso nu de derde plek van langst ongeslagen teams bemachtigt. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!