Nieuws

Door deze opvallende reden spelen er alleen maar Basken bij Athletic Bilbao

Door deze opvallende reden spelen er alleen maar Basken bij Athletic Bilbao

29 februari - 12:04 Laatste update: 1 maart - 10:55

Athletic Bilbao neemt het vanavond in de halve finale van de Copa del Rey op tegen Atlético Madrid. De ploeg uit het Baskenland kent een uniek beleid waarbij er alleen maar Baskische spelers in het eerste mogen voetballen. VoetbalNieuws.nl legt je uit hoe deze unieke visie tot stand kwam.

Athletic Bilbao kent een historie met een uniek beleid. De club uit het Noorden van Spanje heeft alleen maar Baskische spelers in de selectie. Toch presteert de ploeg al jaren op het hoogste niveau van Spanje en doen ze ook dit jaar weer mee om een gooi te doen naar Europees voetbal.

Hierdoor spelen er alleen maar Basken bij Athletic Bilbao

Bilbao werd opgericht in 1898 en is sindsdien een zeer gewaardeerde club in Spanje geworden. De club heeft het unieke beleid om alleen Baskische spelers toe te laten tot het eerste elftal. Dit betekent dat alle spelers afkomstig zijn uit het Baskenland, een regio in Noord-Spanje en Zuid-Frankrijk met een rijke cultuur en geschiedenis. Ook spelers die niet uit de regio komen, maar die wel van Baskische afkomst zijn, mogen uitkomen voor Los Leones. Het besluit om exclusief Baskische spelers toe te laten laat de visie zien van de oprichters. Zij wilden dat Bilbao niet alleen een voetbalclub zou zijn, maar ook een symbool van de Baskische identiteit.

Warme band met de supporters

De supporters onderhouden een bijzondere band met de club vanwege dit beleid om alleen spelers uit de Baskische regio toe te laten. Hierdoor hebben de fans een hechte connectie met de spelers, aangezien ze zich kunnen identificeren met hun gedeelde herkomst en cultuur. Deze unieke relatie versterkt de betrokkenheid van de supporters bij de club en draagt bij aan de speciale sfeer die Athletic Bilbao kenmerkt. Sinds de oprichting heeft de club aanzienlijke successen behaald, waaronder acht La Liga-titels en 24 bekers, waaronder twee UEFA Europa League-titels.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!