Nieuws

Dit is het bedrag dat Leverkussen verlangt voor Xabi Alonso

Dit is het bedrag dat Leverkussen verlangt voor Xabi Alonso

28 februari - 22:19 Laatste update: 22:41

Liverpool en Bayern München zijn beide in de race voor de handtekening van trainer Xabi Alonso. Bayer Leverkussen is de huidige werkgever van de Spanjaard en ziet hun trainer alles voor een enorm hoog bedrag vertrekken. Voor welk bedrag mag de Spaanse trainer vertrekken? VoetbalNieuws.nl zocht het voor je uit

Xabi Alonso blijft openstaan voor een mogelijke binnenlandse overstap naar Bayern München. Der Rekordmeister neemt na dit seizoen afscheid van Thomas Tuchel, waardoor de club graag de voormalig speler ziet komen als nieuwe trainer.

Dit bedrag verlangt Leverkussen voor Alonso

Bayern heeft inmiddels geïnformeerd naar de vraagprijs van Xabi Alonso en deze lijkt enorm hoog te zijn. De huidige koploper van de Bundesliga heeft geen afkoopclausule en streeft naar een bedrag tussen de 15 en 25 miljoen euro, dit wordt gemeld door Sky Sport Deutschland. Opvallend is wel dat er een clausule in Alonso’s contract staat die van kracht wordt voor de zomer van 2025. Op dat moment mag de Spanjaard vertrekken voor een bedrag van ongeveer vijftien miljoen euro.

Alonso staat momenteel met Leverkussen bovenaan in de Bundesliga. De ploeg van de Spanjaard staat acht punten los op Bayern en is dus op weg om kampioen te worden in Duitsland. Leverkussen is ook Europees nog actief, waarbij ze het in de Europa League moeten opnemen tegen Qarabag.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!