Nieuws

Liverpool moet mogelijk zweten: zo kijkt Leverkusen naar een vertrek van Alonso

Liverpool moet mogelijk zweten: zo kijkt Leverkusen naar een vertrek van Alonso

13 februari - 20:41 Laatste update: 21:14

Xabi Alonso staat er goed op bij andere clubs en onder andere Liverpool wordt genoemd. Toch vreest Bayer Leverkusen niet voor een vertrek, zo blijkt uit woorden van directeur Simon Rolfes.

Bayer Leverkusen is dit seizoen nog altijd ongeslagen en staat aan kop in de Bundesliga. Het gat met Bayern München bedraagt sinds afgelopen weekend vijf punten. Xabi Alonso is hard op weg naar de eerste landstitel in de clubhistorie. De naam van Alonso wordt de afgelopen weken vaak genoemd bij Liverpool, waar Jürgen Klopp heeft aangegeven aan het eind van het seizoen te vertrekken. Naar verluidt heeft de trainer een clausule in zijn contract, waardoor hij transfervrij de overstap kan maken naar bepaalde topclubs waaronder Liverpool.

Hoe reageert Rolfes op de interesse in Alonso?

Simon Rolfes vreest niet voor een vertrek van de trainer. "Of hij blijft? Ja, zeker weten", zegt de sportief directeur in gesprek met Sport1. "Het gaat niet alleen om het contract dat hij hier heeft, maar ook om hoe comfortabel hij en zijn familie zich hier voelen. Hij weet wat hij hier in huis heeft, dat hij over een heel goed team beschikt en dat hij volgend seizoen opnieuw kan meedoen om de prijzen. Er gaan geen grote veranderingen plaatsvinden, dus we hebben dan opnieuw een topteam."