Nieuws

Milambo uitgesloten: waarom de middenvelder niet beschikbaar is in de Youth League

Milambo uitgesloten: waarom de middenvelder niet beschikbaar is in de Youth League

28 februari - 13:20

Feyenoord onder 19 neemt het in de Youth League op tegen Bayern München onder 19. Na een geslaagde groepsfase is het nu tijd voor de achtste finales, maar daarin kan Robin van Persie niet beschikken over Antoni Milambo. Waarom mag de middenvelder niet meer meespelen? VoetbalNieuws.nl legt de situatie aan je uit.

Waarom is Milambo uitgesloten voor de Youth League?

Met zijn achttien jaar valt Milambo nog altijd ruim binnen de richtlijnen van de UEFA Youth League. Spelers moeten namelijk een leeftijd hebben jonger dan negentien jaar, want zij moeten speelgerechtigd zijn in een onder 19 team. Daarin schrijft de UEFA voor dat spelers na of op 1 januari 2005 zijn geboren en Milambo zag het levenslicht op 3 april 2005. Bij de middenvelder van Feyenoord is echter een andere regel van kracht, want Milambo speelde al mee in drie Europese wedstrijden van het eerste elftal van de Rotterdammers.

Wanneer een speler drie of meer wedstrijden speelt in een andere UEFA competitie is hij niet meer speelgerechtigd, zo schrijft artikel 36 voor van de Youth League regelgeving voor. 'Elke speler die in de loop van het seizoen 2023/2024 in drie of meer UEFA Champions League-, UEFA Europa League- en/of UEFA Europa Conference League-wedstrijden (vanaf de groepsfase van die competities) speelt, komt niet meer in aanmerking om te spelen in de UEFA Youth League.'

Welke Europese wedstrijden speelde Milambo al?

De middenvelder van Feyenoord speelde dus al drie keer mee met een wedstrijd van de hoofdmacht in Europa. Er zat geen enkele basisplaats voor Milambo in, maar Arne Slot liet hem drie keer invallen. Op bezoek bij Lazio maakte hij met een negen minuten durende invalbeurt zijn eerste minuten in de Champions League, waarna een invalbeurt van 26 minuten volgde tegen Atlético Madrid. Feyenoord werd vervolgens uitgeschakeld in het miljoenenbal, maar er volgde een treffen met AS Roma. In de heenwedstrijd in De Kuip speelde hij elf minuten mee in de Europa League. Daarmee verbrak hij de regelgeving van de UEFA en dus is Milambo niet meer beschikbaar in de Youth League.

Eerder dit seizoen deed hij wel mee met de formatie van Van Persie. Tijdens de eerste groepswedstrijd tegen Celtic speelde hij 66 minuten en Feyenoord won met 3-0 van de Schotse opponent. Milambo zelf had aar ook een aandeel in, want hij scoorde één keer. Het volgende groepsduel tegen Atlético Madrid deed hij de volledige negentig minuten in mee en wederom kwam hij tot scoren. De wedstrijd begin oktober was ook de laatste deelname van Milambo in de Youth League, want daarna speelde hij niet meer voor Feyenoord onder 19. Volgens het Algemeen Dagblad zit hij wel bij de selectie van Feyenoord voor de halve finale van de KNVB Beker. 'Milambo zit gewoon bij selectie Feyenoord tegen FC Groningen morgen.'

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!

logo

Bayern München U19

  • 3
  • 2
logo

Feyenoord U19

FT
  • Wedstrijd
  • Opstelling
  • Statistieken

Einde wedstrijd


M. Sadat

J. Asp Jensen

D. Giersthove

L. Richter

R. Ramsak

K. Rüger

A. Ličina

A. Ouarghi

Nesto Groen

S. van Persie

A. Ličina

S. van Persie

F. Rust

L. Arnaud

D. Giersthove

J. Plug

P. Rudisill

Z. Redmond

D. Giersthove

N. El Harmouz

Tweede helft

E. Demircan

Lovro Zvonarek

Javier Fernández

Lovro Zvonarek

Benedikt Wimmer

J. Asp Jensen

J. Plug


Aftrap 16:00

WEDSTRIJD INFO


Datum
woensdag 28 februari 2024
Stadion
FC Bayern Campus Platz 1
Aftrap
16:00
Scheidsrechter
Jenkins