Nieuws

Recordinternational kritisch op clubleiding: dit zegt Matthäus over Bayern

Recordinternational kritisch op clubleiding: dit zegt Matthäus over Bayern

26 februari - 17:05 Laatste update: 17:14

Lothar Matthäus heeft zich in gesprek met de Augsburger Allgemeine kritisch uitgelaten over de stand van zaken bij Bayern München. VoetbalNieuws.nl vertelt je wat de Duitse recordinternational gezegd heeft over de clubleiding.

Bayern München kent dit seizoen een bijzonder lastig seizoen. Der Rekordmeister wist afgelopen weekend voor het eerst sinds vier weken weer eens te winnen. Kampioen van Duitsland worden lijkt op dit moment een utopie. Het verschil met koploper Bayer Leverkusen bedraagt inmiddels acht punten.

Wat heeft Matthäus gezegd over het slechte seizoen van Bayern München?

Volgens de oud-voetballer zijn de sportieve prestaties van de club niet het enige probleem voor Bayern München. "In veel geledingen van de club ontbreekt aan leidinggevenden die uit de voetbalwereld komen", zei Matthäus. Volgens hem wordt Bayern geleid alsof het een bank is en ontbreekt het aan voetbalkennis in het bestuur. "De mensen in de directie houden allemaal van voetbal, maar ze zijn niet zoals Hoeness, Rummenigge of Beckenbauer", aldus Matthäus.

Op Franz Beckerbauer komt Matthäus nog even terug in het interview. Het bestuur van nu komt volgens hem niet binnen bij de spelers. "Als iemand uit deze groep een toespraak houdt, denk je dan dat hij de spelers zal bereiken? Ik weet hoe het was toen Beckenbauer uit zijn dak ging."

Hoe kijkt Matthäus naar koploper Bayer Leverkusen?

De recordinternational kijkt ook met een schuin oog naar koploper Bayer Leverkusen. Leverkusen gaat ongeslagen aan kop in de Bundesliga en Matthäus kan dat niet los zien van de directie bij het team van Xabi Alonso. "Met Simon Rolfes heeft Leverkusen iemand in de directie die als aanvoerder clubgeschiedenis heeft geschreven. Als speler kijk je anders naar zulke personen."