Feyenoord ontsnapt in Almere na Europese uitschakeling en mag Minteh bedanken

25 februari - 16:28
1

Feyenoord heeft zondag met de hakken over de sloot een overwinning geboekt op bezoek bij Almere City. De Rotterdammers speelden een zeer stroef duel nadat er donderdag al ruim 120 minuten werd gevoetbald tegen AS Roma. Uiteindelijk bood invaller Yankuba Minteh uitkomst: 0-2.

Bij Feyenoord ontbrak trainer Arne Slot vanwege ziekte en ook Bart Nieuwkoop zat om die reden niet bij de selectie. Ramiz Zerrouki en Luka Ivanusec begonnen wel in de basis. De bezoekers begonnen sterker aan het duel in Almere en leken ook snel op 0-1 te komen: Lutsharel Geertruida was het eindstation van een Rotterdamse aanval. De VAR kwam echter tussenbeide en keurde de goal af wegens buitenspel, ook al werd de bal nog aangeraakt door een speler van Almere. Het leidde tot veel frustratie bij de bezoekers, maar de treffer ging niet door.

In de tweede helft kreeg Feyenoord steeds meer moeite met het verdedigende Almere. De Rotterdammers braken af en toe uit, maar wisten de opgelegde kansen niet af te maken. Na een uur werd Igor Paixão gewisseld voor Minteh en verliet de Braziliaan teleurgesteld het veld. Het duel leek lange tijd op een bloedeloze 0-0 af te stevenen, maar daar dacht Minteh anders over. De buitenspeler krulde de bal op waanzinnige wijze in het Almeerse doel.

Na de treffer bleef Feyenoord het lastig hebben. Afgelopen donderdag moest de ploeg diep gaan tegen AS Roma en dat was zichtbaar op het veld. Almere zette nog ietwat aan en kreeg enkele aardige kansen, maar de beslissing viel aan de andere kant van het veld. Santiago Gimenez vond Minteh, die voor zijn tweede treffer zorgde.

Door de overwinning kruipt Feyenoord weer naar de tien punten achterstand op PSV. Ook zorgen de Rotterdammers ervoor dat concurrent FC Twente, dat met 3-0 wint tegen Go Ahead Eagles, niet dichterbij komt. Het verschil met de Tukkers bedraagt nog altijd acht punten.