Reactie

Ten Hag met de billen bloot: dit zegt de oefenmeester na de nederlaag tegen Fulham

24 februari - 19:10 Laatste update: 19:27

Op pijnlijke wijze ging Manchester United zaterdagavond onderuit tegen Fulham. In de absolute slotfase namen de bezoekers de drie punten mee naar Londen. Na afloop van de nederlaag ging Erik ten Hag met de billen bloot. VoetbalNieuws zet de uitspraken van de oefenmeester voor je op papier.

In de zevende minuut van de extra tijd kreeg United de genaden slag te verduren. Via een razendsnelle counter schoot Alex Iwobi de eindstand van 1-2 op het scorebord. "Het was een inworp voor Fulham in de hoek van hun eigen helft. We hadden ze onder druk, maar er stond één speler van ons op de verkeerde positie", klonk het na afloop, opgetekend door de BBC. "Als team moeten we dat managen en ervoor zorgen dat iedereen op de juiste positie staat. We hebben ze laten ontsnappen en dat is te voorkomen."

Na 65 minuten keek United voor het eerst tegen een achterstand aan, toen Calvin Bassey de score op Old Trafford opende. In de 89e minuut leek Harry Maguire een punt te winnen, maar in de blessuretijd ging het dus alsnog mis voor United. "Na een trage start kwamen we goed in de wedstrijd. Tegen het einde verdienden we te winnen. Maar je moet winnen door doelpunten te maken", gaf Ten Hag op Cruijffiaanse wijze toe. "Je moet the bigger picture kijken, dat ziet er heel goed uit."

Door de nederlaag tegen Fulham blijft United met 44 punten op plek zes in de Premier League staan. Komende woensdag reist het in de vijfde ronde van de FA Cup af naar Nottingham Forest, waarna op zondag 3 maart de Manchester Derby tegen City op het programma staat.