Nieuws

Dit zegt Aston Villa-coach Emery over de Conference League-loting tegen Ajax

Dit zegt Aston Villa-coach Emery over de Conference League-loting tegen Ajax

23 februari - 16:22
4

Aston Villa-coach Unai Emery heeft gereageerd op de loting van de achtste finales van de Conference League. Daarin werd zijn ploeg gekoppeld aan Ajax. De Spaanse oefenmeester vertelt veel respect te hebben voor de Amsterdammers.

Begin maart staan beide ploegen tegenover elkaar. Ajax bekerde afgelopen donderdag door door na verlenging te winnen van Bodø/Glimt. Villa plaatse zich als groepswinnaar automatisch voor de laatste zestien van de Conference League. "Ajax is een historische en succesvolle club. Ze doen het steeds beter in de competitie", aldus Emery vrijdagmiddag op de persconferentie voorafgaand aan het Premier League-duel met Nottingham Forest. "We zijn enthousiast om in Europa te spelen."

"Ajax doet het erg goed in de competitie. We speelden eerder tegen AZ en dus is het min of meer dezelfde reis, dezelfde stijl en hetzelfde idee, omdat Nederlandse teams een vergelijkbaar idee hebben van voetballen. We wachten op deze wedstrijd en concentreren ons nu op de Premier League."

Op 7 maart mag Ajax eerst thuis aantreden tegen Aston Villa. Precies een week later volgt de return in Birmingham.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!