Breaking news

Alves veroordeeld tot 4,5 jaar celstraf na verkrachting in Spaanse nachtclub

Alves veroordeeld tot 4,5 jaar celstraf na verkrachting in Spaanse nachtclub

22 februari - 10:33 Laatste update: 10:36

Dani Alves is veroordeeld tot 4,5 jaar celstraf door de rechtbank van Barcelona. De Braziliaan is schuldig bevonden aan verkrachting in een nachtclub en mag daardoor meerdere jaren zitten.

Alves ging eind 2022 de fout in. In een nachtclub in Barcelona zou de voormalig verdediger van FC Barcelona een vrouw hebben verkracht en haar zeker zestien minuten hebben vastgehouden op de toiletten. De Braziliaan heeft altijd ontkend, maar volgens de rechtbank is er wel degelijk sprake van verkrachting. Zij hebben de voormalig prof daardoor veroordeeld tot vier jaar en zes maanden gevangenisstraf.

Naast de celstraf moet Alves de vrouw ook een schadevergoeding betalen. Het Spaanse OM eiste een schadebedrag van 150.000 euro en daar ging de rechter in mee. Alves zal na zijn gevangenisstraf nog vijf jaar onder toezicht komen te staan. Eerder kwamen er al berichten naar buiten dat de Braziliaan het mentaal erg zwaar had in de gevangenis.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!