PSV dankt dubieuze strafschop na intensief gelijkspel tegen Borussia Dortmund

20 februari - 22:54 Laatste update: 23:03

PSV mag na een intensieve wedstrijd tegen Borussia Dortmund niet klagen. De Eindhovenaren mogen een dubieuze strafschop van Luuk de Jong bedanken. Door de eerdere treffer van oud-aanvaller Donyell Malen kwam de stand hierdoor op een 1-1-gelijkspel te staan. Zo is er tijdens de return in maart nog genoeg om te spelen in achtste finales van de Champions League.

Met Jerdy Schouten als centrale verdediger en de teruggekeerde Johan Bakayoko in de aanval, begon PSV na een fraaie sfeeractie aan de clash met Borussia Dortmund. De Duitsers moesten na de warming-up nog noodgedwongen van doelman wisselen, toen Alexander Meyer de geblesseerde Gregor Kobel moest vervangen. In het eerste kwartier wisselden de kansen aan beide kanten zich af. De grootste kans kwam via Malik Tillman die zijn weg naar het doel mocht vinden. De huurling miste uiteindelijk volledig.

Waar PSV de kansen kreeg, was het Dortmund dat het eerste doelpunt maakte. Na 25 minuten was het uitgerekend oud-speler Donyell malen die de score opende. De aanvaller wist zich langs Serginio Dest te wurmen en kon zo keihard in de korte hoek raak schieten. Een flinke domper voor PSV, dat aan de bak kon. De Eindhovenaren bleven aanzetten, met behoorlijk wat kansen van Bakayoko. Het doelpunt bleef echter uit.

Bij een 0-1 achterstand vloog PSV vervolgens uit de rust en voerde de druk op de gelijkmaker flink op. Dit werd uiteindelijk in de 54e minuut beloond met een dubieuze strafschop. Tillman werd naar de grond gewerkt door Mats Hummels, die met zijn sliding wel eerst de bal raakte. De verbazing was dan ook groot bij de ervaren verdediger, toen de VAR het besluit van Srdjan Jovanovic goedkeurde. De Jong mocht zo aanleggen vanaf elf meter, bleef ijskoud en zette PSV op gelijke hoogte. Hiermee werd de spits de clubtopscorer aller tijden in de Champions League.

Beide ploegen leken geen genoegen te willen nemen met een gelijkspel en bleven jagen op de overwinning. Invaller Marius Wolff was in de 72e minuut op spectaculaire wijze dichtbij de 2-1, maar zag Walter Benitez zijn inzet knap keren. Ondanks kansen over en weer, bleef de stand van 1-1 op het scorebord staan. Zo moet PSV tijdens de return van 13 maart in het Signal Iduna Park flink aan de bak.