Nieuws

Hoe verliep de groepsfase van de Champions League voor Borussia Dortmund?

Hoe verliep de groepsfase van de Champions League voor Borussia Dortmund?

20 februari - 13:27

PSV neemt het dinsdagavond in de achtste finales van de Champions League op tegen Borussia Dortmund. Hoe verliep de groepsfase eigenlijk voor Die Schwarzgelben? VoetbalNieuws.nl vertelt het je.

Waar PSV met Arsenal, RC Lens en Sevilla een relatief milde loting kende voor de poule, werd Dortmund geplaatst in de 'poule des doods'. De Duitsers werden samen met Paris Saint-Germain, AC Milan en Newcastle United geplaatst in een groep dat veel spektakel opleverde. Echter werd de ploeg van trainer Edin Terzic knap eerste, waardoor het bij de laatste zestien sowieso tegen een gekwalificeerde nummer twee speelt, PSV dus.

Dortmund verzamelde in totaal namelijk elf punten, door drie keer te winnen, twee keer gelijk te spelen en slechts één keer te verliezen. Dat staat nogal in contrast met de prestaties in de competitie en in de Duitse beker. In de Bundesliga is Dortmund namelijk de huidige nummer vier, met een achterstand van zeventienpunten op koploper Bayer Leverkusen. In de DFB-Pokal werd het in de achtste finales uitgeschakeld door VfB Stuttgart.

Borussia Dortmund in de groepsfase van de Champions League

Eindstand poule F
1. Borussia Dortmund (6-11) (+3)
2. Paris Saint-Germain (6-8) (+1)
3. AC Milan (6-8) (-3)
4. Newcastle United (6-5) (-1)

Uitslagen Borussia Dortmund in de groepsfase
Paris Saint-Germain - Borussia Dortmund: 2-0
Borussia Dortmund - AC Milan: 0-0
Newcastle United - Borussia Dortmund: 0-1
Borussia Dortmund - Newcastle United: 2-0
AC Milan - Borussia Dortmund: 1-3
Borussia Dortmund - Paris Saint-Germain: 1-1

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!