Nieuws

Vermoedelijke opstelling Dortmund: Nederlanders in de basis verwacht tegen PSV

Vermoedelijke opstelling Dortmund: Nederlanders in de basis verwacht tegen PSV

20 februari - 09:25 Laatste update: 09:25

PSV neemt het dinsdagavond in de achtste finales van de Champions League op tegen Borussia Dortmund. De Duitsers gelden altijd als een ware cupfighter in Europa en staan bol van de topspelers. Hoe ziet hun vermoedelijke opstelling eruit? VoetbalNieuws.nl neemt de namen met je door.

Spelen Donyell Malen en Ian Maatsen met Dortmund mee tegen PSV?

Bij Dortmund valt ons oog uiteraard meteen op de twee Nederlanders die er actief zijn. Donyell Malen maakte in 2021 de rechtstreekse overstap van PSV naar de Bundesliga, maar lijkt pas sinds dit seizoen echt op dreef voor Die Schwarzgelben. Ian Maatsen wordt de rest van het seizoen gehuurd van Chelsea.

Als we naar de vermoedelijke opstelling kijken, ziet het ernaar uit dat beide heren aan de aftrap verschijnen. Malen zat afgelopen zaterdag echter nog de gehele wedstrijd op de bank, toen er met 1-1 gelijk werd gespeeld tegen VfL Wolfsburg. Een pijntje aan zijn knie zorgde ervoor dat trainer Edin Terzic geen risico wilde nemen, waardoor de Oranje-international werd gespaard voor het treffen met PSV.

Reus of Brandt: hoe gaat de aanval van Dortmund eruit zien?
Gregor Kobel is de betrouwbare eerste doelman van Dortmund. Van links naar rechts heeft hij met Maatsen, Nico Schlotterbeck, Mats Hummels en Julian Ryerson een vaste defensie voor zich. De ervaren Duits international Emre Can en Marcel Sabitzer zijn de twee nummers zes. Malen lijkt, indien volledig fit, op rechtsbuiten/rechtsmid te beginnen. Jadon Sancho schuift dan weer naar links. Niclas Füllkrug is de veelscorende spits. Het enige échte twijfelgeval dat we bij Dortmund kunnen bespeuren, ligt op de tienpositie. Daar is het vaak stuivertje wisselen tussen Julian Brandt en Marco Reus. Aangezien beide ploegen het hoog op druk zetten niet schuwen, is het echter aannemelijker dat Terzic voor het loopvermogen van Brandt kiest.

PSV - Borussia Dortmund begint dinsdagavond om 21.00 uur in het Philips Stadion. VoetbalNieuws.nl zal live verslag doen van de wedstrijd. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.

Vermoedelijke opstelling Borussia Dortmund: Kobel; Ryerson, Hummels, Schlotterbeck, Maatsen; Can, Sabitzer; Malen, Brandt, Sancho; Füllkrug.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!