Nieuws

Topclubs grijpen naast handtekening Ruud Nijstad: wie is dit Twente-talent?

Topclubs grijpen naast handtekening Ruud Nijstad: wie is dit Twente-talent?

25 februari - 15:14 Laatste update: 15:06

Ruud Nijstad stond op de wensenlijst van Ajax, PSV en Juventus staan, maar die grijpen mis. De speler heeft een contract voor drie seizoenen getekend bij FC Twente. De tiener doorloopt momenteel de gezamenlijke jeugdopleiding van FC Twente en Heracles. Wie is deze talentvolle verdediger? VoetbalNieuws.nl stelt Nijstad aan je voor!

Geboren op 17 januari 2008 in Almelo, kon het niet anders dan dat Nijstad zijn eerste stappen richting het profvoetbal zette in zijn geboortestreek. Vanuit amateurclub DETO maakte de verdediger vervolgens de overstap naar de jeugdopleiding van FC Twente/Heracles. De linkspoot met een lengte van 1,88 meter kan naast centraal ook als linkervleugelverdediger uit de voeten. Onder leiding van Joseph Oosting werd Nijstad dit seizoen voor het eerst bij een training van FC Twente gehaald.

Italiaanse interesse in Nijstad

Halverwege februari 2024 kwamen gerespecteerde sportjournalisten uit Italië met het nieuws dat AC Milan en Juventus denken aan Nijstad. Fabrizio Romano wist zelfs te melden dat de tiener al een bezoek heeft gebracht aan het trainingscentrum van Juventus. In Turijn zou men denken aan een soortgelijk traject als met Dean Huijsen, die als tiener weg werd geplukt bij Málaga en dit seizoen zijn doorbraak bij Juventus en AS Roma doormaakt.

Leon ten Voorde, clubwatcher van TC/Tubantia, vertelde enkele dagen later dat ook Ajax en PSV zich in de strijd om Nijstads handtekening hadden gemeld. "FC Twente is al een tijdje drukdoende om hem te binden, alleen de concurrentie is moordend", aldus Ten Voorde in de podcast De Warming-Up. "Die komt zelfs uit het buitenland, want hij is bij Juventus geweest. Die willen hem heel graag hebben en doen er ook alles aan om hem binnen te halen. Hij is ook al op bezoek geweest bij PSV en ook Ajax wil hem heel graag hebben."

De journalist hoopte in ieder geval dat hij bij Twente blijft. "Wat is er nu mooier dan als een jongen uit Vriezenveen gewoon bij Twente gaat spelen?" De wens van Ten Voorde is uitgekomen en de verdediger heeft zijn contract bij de Tukkers getekend. De komende drie seizoenen zal hij in actie komen voor de club uit Enschede. 

Interlands Nijstad

Begin oktober van vorig jaar maakte Nijstad zijn debuut voor de O16 van Nederland. Tot dusver staat zijn teller al op vijf jeugdinterlands.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Ruud Nijstad (@ruud.nijstad4)