Nieuws

Malen spreekt zich uit: dit vertelt de aanvaller over zijn PSV-tijd en EK-kansen

Malen spreekt zich uit: dit vertelt de aanvaller over zijn PSV-tijd en EK-kansen

18 februari - 09:23 Laatste update: 10:07

Donyell Malen is de laatste weken de man in vorm bij Borussia Dortmund. Komende week speelt de oud-PSV'er tegen zijn oude ploeg in de Champions League en daar heeft hij nog altijd warme herinneringen aan. Dit vertelt de aanvaller over zijn periode in Eindhoven en de kansen van Oranje op het EK.

Malen maakte drie seizoenen geleden de overstap van Eindhoven naar Dortmund. De aanvaller leverde meer dan dertig miljoen euro op nadat hij voor PSV meerdere seizoenen uitblonk. Malen gaat in gesprek met de NOS in op zijn periode bij PSV. En vertelt dat hij de loting zelf niet had gekeken. "Noa Lang belde me direct via Facetime en begon hard te lachen", vertelt de aanvaller. "Ik vertelde hem ook dat als hij gaat dribbelen, ik hem omver schop, haha!"

Hoe kijkt Malen terug op zijn PSV-tijd?

"Als ik aan PSV denk, denk ik niet per se aan voetbal, maar ook hoe ik mij daar gewaardeerd voelde als persoon, hoe warm het was", begint Malen. "Er werken nog veel dezelfde mensen, met wie ik allemaal een band heb. Dat geldt ook voor de masseur, de teamleiders. We appen nog vaak. Het is mooi om de connectie met die mensen weer een nieuw momentje te geven."

Hoe ziet Malen de kansen van Oranje op het EK?

Malen miste het WK van 2022, maar is vastberaden om er komende zomer wel bij te zijn. "Elke voetballer wil spelen op een EK, dus ik ook. We hebben een heel sterk team. We zitten op voorhand misschien niet bij de drie favorieten, maar op een eindtoernooi weet je nooit wat er kan gebeuren."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!