Nieuws

Dest spreekt zich uit over PSV-keuze: hierom streek de back neer in Eindhoven

Dest spreekt zich uit over PSV-keuze: hierom streek de back neer in Eindhoven

18 februari - 08:46 Laatste update: 10:07

Sergino Dest werd in de zomer gehuurd tot het einde van het seizoen door PSV. De back wilde nog niet terug naar Nederlander, maar koos uiteindelijk toch voor een avontuur in Eindhoven. VoetbalNieuws vertelt je waarom de verdediger uiteindelijk neerstreek in Brabant.

Dest streek in de zomer verrassend neer in Eindhoven. De verdediger van FC Barcelona mocht vertrekken en had zijn zinnen niet gezet op de Eredivisie, maar toen PSV zich meldde, veranderde zijn mening. "Afgelopen zomer had ik niet de intentie om terug naar Nederland te gaan. Maar toen PSV zich meldde, kreeg ik opeens zo’n goed gevoel bij de club. Een stap die ik nodig had in mijn carrière", vertelt de Amerikaan in gesprek met ELF Voetbal. De back is blij dat hij de stap gemaakt heeft naar Eindhoven. "Dat blijkt nu inderdaad. Ik speel veel, laat mijn niveau zien, zodat ik op termijn weer een nieuwe stap kan maken."

Wat hoopt Dest bij PSV nog mee te gaan maken?

Dest werd nog geen enkele keer kampioen in Nederland, maar was daar in 2020 wel erg dichtbij. Destijds werd de Eredivisie stilgelegd terwijl hij met Ajax bovenaan stond. "Ik vond het vreemd om zo mijn periode bij Ajax te moeten afsluiten. In bijna ieder land werd de competitie uitgespeeld. In Nederland niet. Ik vraag me nog steeds af waarom. Officieel ontbreekt een kampioenschap op mijn erelijst. Dan dit jaar maar."