Dit zijn de waardevolste Nederlanders zonder interland

Aspirant internationals: dit zijn de waardevolste Nederlanders zonder interland

27 maart om 12:00
Laatste update: 27 maart om 12:00

Met het EK van 2024 komende zomer in Duitsland, kan bondscoach Ronald Koeman alvast een begin maken aan zijn selectie voor het kampioenschap. Nederland beschikt over een flink aantal grote namen, maar toch ontbreken bij enkele waardevolle Nederlanders nog een interland achter hun naam. VoetbalNieuws.nl neemt enkele waardevolle aspirant internationals voor Oranje met je door!

Sven Botman: 45 miljoen

Hij werd al eens opgeroepen voor het Nederlands Elftal, maar tot een interland kwam het nog niet voor Sven Botman. De centrale verdediger is sterkhouder bij Newcastle United en kwam dit seizoen al zeventien keer in actie voor de Engelse topclub in wording. Zowel in november 2020 als in juni 2023 al een deel uit van een Oranje-selectie, maar kwam destijds niet in actie. Eind maart kwam daar nog eens het nieuws bij dat Botman een zware knieblessure heeft opgelopen en het EK daardoor moet missen.

Joshua Zirkzee: 30 miljoen

In de zoektocht naar een geschikte spits voor Oranje op het EK, lijkt Joshua Zirkzee een uitkomst te kunnen bieden. De 22-jarige spits is in dienst van Bologna op stoom. Dit seizoen staat de teller van de 19-voudig jeugdinternational op elf doelpunten en zes assists. Zirkzee, die zijn lengte van 1,93 meter ook nog een mee heeft, staat op de radar van menig Europese topclub en werd alleen opgenomen in de voorselectie van Oranje. Echter viel de droom van Zirkzee door een blessure in duigen.

Perr Schuurs: 25 miljoen

Ook Perr Schuurs was al eens dicht bij zijn debuut voor het Nederlands Elftal, maar kwam niet in actie. Eind oktober van vorig jaar liep de 24-jarige verdediger een zware blessure aan zijn kruisband op en staat naar verwachting tot begin mei buitenspel.

Ian Maatsen: 20 miljoen

Ook Ian Maatsen mocht al eens aan het Nederlands Elftal ruiken. Tijdens de interlandperiode van oktober 2023 mocht de 21-jarige verdediger zich melden in de hoofdmacht van Oranje, maar kwam niet in actie. Afgelopen winter werd Maatsen door Chelsea op huurbasis naar Borussia Dortmund gestuurd en maakt daar een sterke indruk. In zijn vijf eerste wedstrijden gaf de linksachter twee assists.

Crysencio Summerville: 18 miljoen

Zijn vertrek naar Leeds United in 2020 lijkt goed uit te pakken voor Crysencio Summerville. De 22-jarige aanvaller heeft zijn definitieve doorbraak in Engeland te pakken. Dit seizoen is hij in de Championship al goed is voor zestien doelpunten en negen assists. Ondanks zijn geweldige cijfers lijkt de jeugdinternational nog niet op de radar van Koeman te zijn verschenen.

Pascal Struijk: 18 miljoen

Hij had al een interlandcarrière bij België kunnen hebben, maar zelf wil Pascal Struijk blijven vechten voor een debuut in Oranje. De verdediger van Leeds United is op de radar van de Europese top verschenen, waar PSG al zou hebben geïnformeerd. Struijk verscheen al eens in de voorselectie van Louis van Gaal voor het WK van 2022 in Qatar, maar viel uiteindelijk af. Voetballen in de Championship lijkt voor opvolger Koeman geen niveau voor Oranje te zijn. De teller van de geblesseerde Struijk staat dit seizoen op 25 wedstrijden, waarin hij nog eens goed is voor vijf doelpunten.

Overige waardevolle aspirant internationals

Danilho Doekhi (Union Berlin): 17 miljoen euro
Gustavo Hamer (Sheffield United): 16 miljoen
Jan Paul van Hecke (Brighton): 15 miljoen
Sam Beukema (Bologna): 15 miljoen
Joël Piroe (Leeds United): 14 miljoen
Azor Matusiwa (Stade Rennes): 13 miljoen