Hoe spelers van Leipzig en Real Madrid naar de afgekeurde goal van Sesko kijken
Reacties op de afgekeurde goal van Sesko bij RB Leipzig tegen Real Madrid

Zo reageren de spelers op de veelbesproken afgekeurde goal van Sesko

13 februari om 23:48
Laatste update: 14 februari om 00:02

Tijdens de wedstrijd tussen RB Leipzig en Real Madrid leek de thuisploeg al vroeg op voorsprong te komen, maar de goal werd afgekeurd. Hoe reageerden de spelers na afloop van het duel op de discutabele beslissing?

De wedstrijd was twee minuten oud toen Benjamin Sesko Leipzig op voorsprong leek te zetten. De scheidsrechter keurde de treffer af vanwege buitenspel. Na het zien van de beelden was duidelijk te zien dat Sesko niet buitenspel stond. Dennis Higler en Pol van Boekel waren de videoscheidsrechters van dienst. Zij besloten de beslissing niet terug te draaien en keurden het doelpunt niet af. Uiteindelijk verloor Leipzig de wedstrijd met 0-1 tegen Manchester City.

Zo reageren Sesko en Openda

Sesko toonde zich een goede verliezer na afloop van de wedstrijd. Hij laat weten zich vooral te focussen op de return. "Ik wist de situatie niet. Ik heb mijn goal niet eens gezien. Dus.. Ik moet gewoon beter voorbereiden en ik kijk uit naar de volgende wedstrijd", aldus de aanvaller na afloop van het duel.

Loïs Openda legde ook de schuld van de nederlaag niet bij de arbitrage neer. "Ik heb de video gezien. Het was geen buitenspel, maar er was een kleine duw. Dat is waarom de scheidsrechter de goal afkeurt. Dat is oke, het is voetbal", zo zegt de oud-Vitesse speler. Ook hij focust zich op de return tegen de Madrilenen. "We moeten doorgaan en het de volgende keer beter doen." 

Oud-speler van Vitesse Loïs Openda wist zijn stempel niet te drukken op het duel met Real Madrid, maar volgens hem is er nog niks verloren!

'We hebben maar met 0-1 verloren, we hebben nog een kans en we geven niet op. We gaan daar naartoe met zelfvertouwen.'#UCL #RBLRMA pic.twitter.com/vuYxNngVdP

— VTBL ⚽ (@vtbl) February 13, 2024

Reacties van de spelers van Real Madrid

Real Madrid doelman Andrij Lunin bespreekt met Movistar het discutabele moment. "Ik boxte de bal weg en deed een paar stappen naar voren. Ik bleef staan om snel te kunnen reageren en toen floot de scheids." Teamgenoot Toni Kroos was kritischer op de arbitrage. "De doelman kan nooit bij de bal, dus ik vond het een geldig doelpunt."