Nieuws

Een open sollicitatie: dit zegt Arno Vermeulen over een eventuele rol bij AZ

Een open sollicitatie: dit zegt Arno Vermeulen over een eventuele rol bij AZ

13 februari - 08:45 Laatste update: 09:16

Arno Vermeulen heeft een opvallende open sollicitatie gedaan bij AZ. De journalist vertelt 'geen nee te zeggen' tegenover de rol van algemeen directeur bij de ploeg in Alkmaar, maar wat vertelt hij hier nog meer over? VoetbalNieuws zet de uitspraken voor je op een rij.

Na een periode van tien jaar zal Eenhoorn deze zomer afscheid nemen van AZ, waardoor de club de komende tijd op zoek gaat naar een geschikte opvolger van de algemeen directeur. "Ik zei het vandaag al eerder: ik ga een sollicitatiebrief sturen," begint Vermeulen met een knipoog bij Voetbalpraat op ESPN. "Ik kom uit Alkmaar, dit is mijn club. Het heeft iets uitdagends. Maar ik ben journalist, geen directeur van een voetbalclub." 

Arno Vermeulen zegt 'geen nee' tegen AZ

Desondanks ziet Vermeulen zichzelf wel in die rol. "Ik zeg geen nee. Ergens boeit het me wel," benadrukt hij. "Journalist zijn is een makkelijke baan. Je gaat aan een tafel zitten en roept altijd maar wat mensen niet goed hebben gedaan. Je kan altijd achteraf je gelijk halen. Ik wil wel eens aan de andere kant staan." Op de vraag van Kenneth Perez waarom Vermeulen zich niet opwerpt als kandidaat, antwoordt hij stellig "Dat gaat me iets te ver", zo besluit hij.