Nieuws

Wie is Jaden Slory, het Feyenoord-talent dat vanavond zijn debuut kan gaan maken?

Wie is Jaden Slory, het Feyenoord-talent dat vanavond zijn debuut kan gaan maken?

12 februari - 11:45 Laatste update: 29 februari - 19:15
2

Jaden Slory kan tijdens de halve finale van de KNVB Beker tegen FC Groningen zijn debuut voor Feyenoord maken. De aanvaller tekende eerder deze maand nog een nieuw contract in Rotterdam-Zuid. Wie is de aanvaller met een bekende vader? VoetbalNieuws.nl schetst een profiel.

Wie is Jaden Slory?

Jaden Fernando Slory werd geboren op 9 mei 2005 en speelt sinds 2013 in de jeugd van Feyenoord. Zijn vader is geen onbekende bij de Rotterdamse club. Andwele Slory speelde namelijk tussen 2007 en 2010 voor Feyenoord. Met die club won Slory senior de KNVB beker. Jaden speelde tot dusver 74 wedstrijden voor de jeugdelftallen van Feyenoord waarin hij goed was voor 27 doelpunten en elf assists. Dit seizoen maakt Slory deel uit van Onder-21 elftal van de Rotterdamse club. Hier werd hij, mede door zijn drie doelpunten, groepswinnaar in de UEFA Youth League. Tot een officieel debuut in het eerste van Feyenoordkwam het nog niet. Wel mocht de tiener afgelopen winter mee op trainingskamp. Op 29 februari, tien dagen na zijn contractverlenging, zat Slory voor het eerst bij de selectie van de hoofdmacht

Interlandcarrière Slory

De aanvaller van Feyenoord speelt momenteel zijn interlands voor Oranje onder 19. Bij die lichting maakte hij in september 2023 zijn debuut en kwam tot dusver tot vier optredens. In de interlands maakte Slory een goede indruk en wist hij drie keer het net te vinden. De meeste wedstrijden voor Nederland speelde hij voor de Onder-17. Hiervoor kwam hij vijftien keer in actie waarin hij goed was voor zes doelpunten.

Wat voor speler is Slory?

Slory is net als vader een aanvaller die het liefst aan de buitenkant speelt. Met zijn dribbels creëert hij vaak genoeg zijn eigen kansen of stelt hij een teamgenoot in staat. Met zijn drie doelpunten in de groepsfase van Youth League heeft Slory een groot aandeel gehad in de groepswinst. Feyenoord wist als eerste te eindigen in een groep met Atlético Madrid, Lazio en Celtic. Vaak staat Slory aan de rechterkant bij Feyenoord waar hij met zijn rechterbeen de voorzetten op zijn teamgenoten moet verzorgen.

Wat is de contractsituatie van Slory bij Feyenoord?

Op 19 februari maakte Slory aan alle onzekerheid een einde, toen hij een krabbel zette onder een nieuw contract. Hierdoor staat de aanvaller nog tot medio 2027 onder contract bij Feyenoord. Mogelijk dat Jaden binnenkort samen met zijn 15-jarige broertje Dani speelt. De jeugdspeler van NAC zou namelijk in de belangstelling staan van Feyenoord.