Nieuws

Krijgen jeugdspelers als Slory de kans bij Feyenoord door afwezigheid aanvallers?

Krijgen jeugdspelers als Slory de kans bij Feyenoord door afwezigheid aanvallers?

12 januari - 15:44
1

Door het uitvliegen van Ayase Ueda (Japan), Alireza Jahanbakhsh (Iran) en Yankuba Minteh (Gambia) voor de Afrika en Azië Cup heeft Arne Slot in één klap een stuk minder aanvallers tot zijn beschikking. Tijdens de persconferentie van Feyenoord, voorafgaande van de jaaropener tegen NEC, gaf de oefenmeester meer duidelijk over de mogelijke nieuwe rol van jeugdspelers in zijn elftal.

Met de afwezigheid van Ueda, Jahanbakhsh en Minteh kan Slot alleen nog een beroep doen op eerste elftalspelers Igor Paixão, Javairô Dilrosun en Luka Ivanusec, waar ook nog de veelzijdige Ondrej Lingr rondloopt. Tijdens het winterse trainingskamp in Marbella mochten ook jeugdspelers Jaden Slory (18) en Nesto Groen (19) ruiken aan het eerste elftal. Echter is de kans op een debuut nog altijd klein.

Krijgen jeugdspelers nu de kans bij Feyenoord?

"Slory gaat zijn wedstrijd zaterdag bij de beloften spelen, dit omdat hij het goed gedaan heeft tijdens ons trainingskamp, maar dat wij het heel belangrijk vinden dat onze talenten hun wedstrijden blijven spelen. Anders kunnen zij zich niet blijven ontwikkelen. Dit is bijvoorbeeld ook het geval geweest bij Leo Sauer, die een aantal keren dicht tegen een invalbeurt aanzat. Maar dan zijn wedstrijden in bijvoorbeeld de Youth League waardevoller voor hun, ook omdat wij geen beloftenteam in de KKD hebben."