Nieuws

Wie is Jaden Slory, het Feyenoord-talent dat toch zijn contract gaat verlengen?

Wie is Jaden Slory, het Feyenoord-talent dat toch zijn contract gaat verlengen?

12 februari - 11:45 Laatste update: 11:47
1

Jaden Slory gaat zijn contract bij Feyenoord verlengen. De aanvaller stond ook in belangstelling van Ajax en PSV, maar kiest ervoor om in Rotterdam te blijven. Wie is de aanvaller met een bekende vader? VoetbalNieuws.nl schetst een profiel.

Wie is Jadon Slory?

Jadon Fernando Slory werd geboren op 9 mei 2005 en speelt sinds 2013 in de jeugd van Feyenoord. Zijn vader is geen onbekende bij de Rotterdamse club. Andwélé Slory speelde namelijk tussen 2007 en 2010 voor Feyenoord.  Met die club won Slory senior de KNVB beker. Jaden speelde tot dusver 72 wedstrijden voor Feyenoord waarin hij goed was voor 26 doelpunten en elf assists. Dit seizoen maakt Slory deel uit van onder-21 elftal van de Rotterdamse club. Hier werd hij, mede door zijn drie doelpunten, groepswinnaar in de UEFA Youth League. Tot een officieel debuut in het eerste van Feyenoord is het nog niet gekomen, maar de speler mocht afgelopen winter mee op trainingskamp.

Interlandcarrière Slory

De aanvaller van Feyenoord speelt momenteel zijn interlands voor Oranje onder 19. Bij die lichting maakte hij in september 2023 zijn debuut en kwam tot dusver tot vier optredens. In de interlands maakte Slory een goede indruk en wist hij drie keer het net te vinden. De meeste wedstrijden voor Nederland speelde hij voor de onder 17. Hiervoor kwam hij vijftien keer in actie waarin hij goed was voor zes doelpunten.

Wat voor speler is Slory?

Slory is net als vader een aanvaller die het liefst aan de buitenkant speelt. Met zijn dribbels creëert hij vaak genoeg zijn eigen kansen of stelt hij een teamgenoot in staat. Met zijn drie doelpunten in de groepsfase van Youth League heeft Slory een groot aandeel gehad in de groepswinst. Feyenoord wist als eerste te eindigen in een groep met Atlético Madrid, Lazio en Celtic. Vaak staat Slory aan de rechterkant bij Feyenoord waar hij met zijn rechterbeen de voorzetten op zijn teamgenoten moet verzorgen.

Wat is de contractsituatie van Slory bij Feyenoord?

De huidige verbintenis tussen Slory en Feyenoord loopt komende zomer af. Hierdoor waren er veel kapers op de kust voor de talentvolle aanvaller. Volgens verschillende media hadden Ajax en PSV ook een oogje op Slory. Lange tijd leek het erop dat de aanvaller aan het eind van het seizoen Feyenoord transfervrij zou gaan verlaten, maar nu heeft de speler een principeakkoord bereikt met Feyenoord om het contract te verlengen. Volgens 1908.nl gaat Slory spoedig een contract tot de zomer van 2027 tekenen bij Feyenoord. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!