Nieuws

Dit is waarom Messi eventueel uit mag komen op de Olympische Spelen met Argentinië

Dit is waarom Messi eventueel uit mag komen op de Olympische Spelen met Argentinië

12 februari - 09:35 Laatste update: 16:47

Argentinië heeft zich zondagavond geplaatst voor de Olympische Spelen en het land roept nu om Lionel Messi. Bij de Olympische Spelen mogen alleen voetballers in actie komen van 23 jaar of jonger. VoetbalNieuws.nl vertelt waarom er toch een mogelijkheid is dat Messi deelneemt aan De Spelen.

Argentinië wist zondag ten koste van Brazilië zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen van 2024. In een onderling duel waren de Argentijnen onder-23 met 0-1 te sterk, waardoor Brazilië ontbreekt op de Spelen in Parijs.

Waarom kan Messi actief zijn op de Olympische Spelen?

Sinds de Olympische Spelen van 1992 geldt voor voetballers dat zij maximaal 23 jaar mogen zijn. 1 januari van het Olympisch jaar wordt daarbij als peildatum gebruikt. Tijdens de eindronde is er echter een andere regel. Tijdens dat toernooi mag een land drie dispensatiespelers aanwijzen die deel uit maken van de selectie. Messi zou dus één van die spelers kunnen worden.

Is de kans dat Messi naar de Olympische Spelen gaat groot?

Of Messi daadwerkelijk deel uit gaat maken van de selectie voor de Olympische Spelen is nog afwachten, maar de bondscoach staat er zeker open voor. Javier Mascherano heeft de leiding over het beloftenteam van zijn land en heeft laten weten dat Messi wat hem betreft zeker meegaat. "Iedereen kent mijn relatie met Leo, de deuren staan open voor hem om zich bij ons aan te sluiten”, zei bondscoach Javier Mascherano, oud-ploeggenoot van Messi. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!