Nieuws

Matchwinner Haller reageert op heldenrol na winst Afrika Cup-finale tegen Nigeria

Matchwinner Haller reageert op heldenrol na winst Afrika Cup-finale tegen Nigeria

12 februari - 07:57 Laatste update: 16:41

Sébastien Haller won zondagavond met zijn land de Afrika Cup en werd na afloop overmand door emoties. De oud-Ajacied hield het na afloop tijdens een interview niet droog en vertelde hoe zijn droom werkelijkheid is geworden.

Ivoorkust won in de finale met 2-1 van Nigeria. Haller werd de held van zijn land door vlak voor tijd het winnende doelpunt te maken. Na afloop werd de spits geïnterviewd door oud-voetballer Basile Boli, die werkzaam is voor BeIN Sports.

Hoe reageerde Haller op de Afrika Cup winst?

Haller had na afloop moeite zijn emoties onder controle te houden en sprak emotioneel. "We hebben zo vaak van dit moment gedroomd. We hoopten allemaal dat de droom realiteit zou worden", zei de aanvaller. "Dit land verdient dit feest ook en ik hoop dat iedereen hiervan gaat genieten. We hebben er tot op het laatste moment in geloofd dat we dit toernooi konden winnen."

Gedurende de finale voelde de matchwinner zijn krachten wegvloeien en heeft hij lovende woorden voor zijn team. "Mijn teamgenoten hebben mij ertoe aangezet om zo lang mogelijk op het veld te blijven en ik scoorde weer dankzij hen", aldus Haller, die daarna zijn tranen niet meer kon bedwingen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!