Nieuws

Gimenez speelt niet: wat zegt Slot over de afwezigheid en blessure van zijn spits?

Gimenez speelt niet: wat zegt Slot over de afwezigheid en blessure van zijn spits?

11 februari - 19:45 Laatste update: 19:45

Santiago Gimenez is de grote afwezige voor Feyenoord in de stadsderby tegen Sparta Rotterdam. De aanvaller kampt met een blessure en is daarom niet inzetbaar. Trainer Arne Slot gaf uitleg waarom de Mexicaan niet kan spelen. VoetbalNieuws.nl zet zijn uitspraken op een rij.

Wat zegt Arne Slot over de afwezigheid van Santiago Gimenez?

Voor het eerst in lange tijd moet Feyenoord het zonder Santiago Gimenez stellen. De Mexicaanse spits liep een blessure op en is daarom niet volledig fit. Voor de camera's van ESPN gaf Arne Slot tekst en uitleg over de afwezigheid van de Mexicaan. "Bij AZ-thuis voelde hij het al steeds meer opkomen. Dan is de wedstrijd klaar en ben je benieuwd hoe snel hij herstelt. Niet snel en goed genoeg dus. Nu is Gimenez iets overbelast."

Ayase Ueda neemt zijn plaats in de punt van de voorhoede in en dus speelt de Japanner voor het eerst dit seizoen in de basis. Door de blessure van Gimenez wordt de lijst van geblesseerden van Feyenoord steeds groter. Quinten Timber en Gernot Trauner zijn naast Justin Bijlow ook afwezig. Over de afwezigheid van Trauner wijdde Slot ook verder uit. "Het probleem was nu de spier. Dat was nooit de reden om hem geen tweede wedstrijd te geven. Dat heeft Trauner de week daarvoor ook al gehad."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!