Nieuws

Dit is de transfersom die Ajax van Bayern München had kunnen krijgen voor Bergwijn

Dit is de transfersom die Ajax van Bayern München had kunnen krijgen voor Bergwijn

11 februari - 15:15

Steven Bergwijn stond afgelopen transferperiode in de belangstelling van Bayern München. Volgens zaakwaarnemer Nathan van Kooperen had Ajax een flink bedrag kunnen vangen voor zijn aanvoerder als Der Rekordmeister had doorgepakt.

"Ze hebben hem zeker gepolst. Twee dagen voor het sluiten van de markt", begint Van Kooperen bij Goedemorgen Eredivisie over de interesse van Bayern München. "Maar ze waren vrij duidelijk dat ze eigenlijk voor Bryan Zaragoza gingen. Als dat niet zou lukken, wilden ze doorschakelen naar Stevie."

Met welk bedrag Bayern over de brug had willen komen is niet exact bekend, maar Van Kooperen geeft een mooie indicatie. "Dertig miljoen plus", aldus de agent, die niets kwijt wil over de bereidheid van Bergwijn om naar Duitsland te gaan. "Dat is lastig te zeggen nu. Ook omdat Bayern niet doorpakte, hebben we het er nooit concreet over gehad. Het is moeilijk om daarop terug te kijken en te zeggen of hij het had gedaan of niet."

Of Bergwijn komende zomer uit Amsterdam vertrekt, zou volgens Van Kooperen zeker kunnen. "Ik denk dat je alles open moet houden. We zijn met Ajax een project gestart voor twee seizoenen. Daarna zouden we kijken hoe het ervoor zou staan. Dat is deze zomer. Maar Stevie is niet voor niets nog speler van Ajax, het is geen jongen die wegloopt van een situatie. Hij is aanvoerder geworden in een heel moeilijke fase, hij heeft die verantwoordelijkheid op zich genomen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!