Nieuws

Ommezwaai bij Benzema: dit zegt de Fransman over zijn status in Saudi-Arabië

Ommezwaai bij Benzema: dit zegt de Fransman over zijn status in Saudi-Arabië

10 februari - 14:35

Karim Benzema leek lang op weg naar de uitgang bij Al Ittihad, maar heeft online weer van zich laten horen. De Fransman is uitermate positief over de Saudische competitie en VoetbalNieuws zet zijn uitspraken op een rij.

Benzema leek al snel uitgekeken te zijn op de competitie in Saudi-Arabië. In de media verschenen berichten dat de Fransman ongelukkig zou zijn en zou aansturen op een vertrek. Meerdere Europese ploegen werden in verband gebracht met zijn komst, maar na het sluiten van de markt is Benzema nog altijd speler van Al Ittihad. Lang liet de Ballon D'or winnaar niets van zich horen, tot nu.

Wat zegt Benzema over zijn huidige status in het Saudische voetbal?

Op Instagram laat Benzema kort van zich horen. De Fransman had een interview met GQ magazine en daarvan zijn de eerste beelden al naar buiten gekomen. "Uiteindelijk wil ik worden herinnerd als iemand die van onderaan zijn weg naar boven heeft gevochten. Dat maakt mij erg trots", begint de aanvaller die zichzelf niet alleen als speler ziet. "De uitdaging in Saoedi-Arabië spreekt me erg aan. Een project voor de lange termijn in een islamitisch land. Hier ben ik niet alleen een voetballer, ik ben ook een ambassadeur."

In de toekomst hoopt de Fransman nog meer Europeanen te mogen verwelkomen in Saudi. "Ik ben hier ook om meer Europese spelers naar de Saoedische competitie te halen, ook al zijn er nu al veel sterke spelers hier. Het is ons doel om deze competitie naar het niveau van de Europese competities te tillen."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door GQ Middle East (@gqmiddleeast)