Nieuws

Spaanse krant weet het: voor welke transfersom mag Frenkie de Jong Barça verlaten?

Spaanse krant weet het: voor welke transfersom mag Frenkie de Jong Barça verlaten?

14 februari - 07:35 Laatste update: 07:35

Frenkie de Jong zou mogelijk inspelen op een vertrek bij FC Barcelona. De middenvelder heeft nog een contract tot medio 2026, maar heeft nog niets laten weten over een mogelijke verlenging van zijn dienstverband. De Spaanse kranten denken zijn prijs te weten, maar voor hoeveel mag De Jong vertrekken? VoetbalNieuws.nl zet de informatie op een rij.

De droom van De Jong was altijd speler voor Barcelona. Vijf seizoenen geleden werd die droom werkelijkheid en sindsdien gaf de spelmaker altijd aan goed op zijn plek te zitten. Afgelopen zomer wilde de Nederlander onder geen beding vertrekken en door zijn sterke optredens de laatste maanden leek een contractverlenging in de maak. Toch is er ineens twijfel en lijken beide partijen open te staan voor een transfer.

Frenkie de Jong tijdens zijn presentatie.
Frenkie de Jong tijdens zijn presentatie.

Wat is de contractsituatie van De Jong bij Barcelona?

De Jong tekende voor het laatst in 2020 een hernieuwd contract. Door de penibele financiële situatie bij de club werd zijn contract open gebroken zodat zijn salaris over meerdere jaren verspreid kon worden. Hierdoor ligt de Nederlander nog tot de zomer van 2026 vast in Catalonië. FC Barcelona wil het contract van Frenkie graag verlengen tot medio 2029, maar op dat voorstel is hij nog altijd niet in gegaan. Daarom wordt de speculatie rondom zijn toekomst steeds groter.

Hoeveel is De Jong waard?

Transfermarkt.com schat de waarde van De Jong momenteel in op een bedrag van tachtig miljoen euro. Dat is echter niet het meeste wat de Nederlander de laatste jaren waard was. Ten tijden van zijn transfer naar Barcelona lag zijn waarde op negentig miljoen euro en na een dip in de tussentijd lag zijn waarde enkele maanden geleden eveneens op dat bedrag.

Hoeveel wil Barcelona verdienen aan een mogelijke transfer van De Jong?

FC Barcelona zette afgelopen zomer al in op een vertrek van de middenvelder. De Catalanen zouden naar verluidt een bod van 85 miljoen euro van Manchester United hebben geaccepteerd, maar De Jong had zelf geen trek in een overstap. Toch lijkt het er nu weer op dat de 26-jarige zelf gaat inspelen op een vertrek. Mundo Deportivo weet ook al hoeveel de Blaugrana zouden willen hebben voor De Jong. De Spaanse krant schrijft dat de Barça-leiding de transferwaarde van De Jong van nu taxeert op zo'n honderd miljoen euro. Daarbij wordt ook gekeken naar soort gelijke transfers als die van Moisés Caicedo en Enzo Fernández. Beide vertrokken voor respectievelijk 115 en 121 miljoen euro naar Chelsea.

Welke clubs zouden in de markt zijn voor De Jong?

Mundo Deportivo weet ook al mogelijke bestemmingen van Frenkie de Jong. Naar alle waarschijnlijkheid zal Manchester United van Erik ten Hag wederom in de race zijn voor zijn diensten. The Red Devils willen zich heel graag versterken met de middenvelder, maar kregen afgelopen zomer dus een nee te horen. Ook twee andere Engelse grootmachten hebben interesse denkt de Spaanse krant. Manchester City en Chelsea zouden allebei ook oren hebben naar De Jong. Mocht de middenvelder ook daadwerkelijk vertrekken uit Spanje dan zal De Jong de op één na duurste verkochte speler ooit worden van de club. FC Barcelona verkocht Neymar voor 222 miljoen aan PSG en dat is nog altijd een record.