Nieuws

Vermoedelijke opstelling Ajax: Van 't Schip kiest stand-ins van Rensch en Bergwijn

Vermoedelijke opstelling Ajax: Van 't Schip kiest stand-ins van Rensch en Bergwijn

11 februari - 09:40 Laatste update: 09:39

Ajax gaat zondagmiddag in de Eredivisie op bezoek bij SC Heerenveen. De Amsterdammers moeten het in ieder geval zonder aanvoerder Steven Bergwijn stellen. Wie wordt zijn mogelijke vervanger? VoetbalNieuws.nl neemt de vermoedelijke opstelling met je door!

Wat is de vermoedelijke opstelling van Ajax tegen Heerenveen?

Van Bergwijn is duidelijk geworden dat hij met een hamstringblessure kampt. Het is de verwachting dat de aanvaller de komende weken uit de roulatie ligt. Trainer John van 't Schip maakte daarom bekend dat Steven Berghuis voorlopig de band zal dragen bij Ajax.

Het ziet ernaar uit dat Carlos Forbs zich daarom mag opmaken voor een basisplaats. De Engelse Portugees is bijna altijd de standaard stand-in wanneer een Ajax-aanvaller ontbreekt. Behalve Bergwijn zal Ajax het naar verwachting ook nog zonder Devyne Rensch moeten doen. De verdediger viel geblesseerd uit in het duel met PSV van afgelopen zaterdag en werd daarin vervangen door Borna Sosa. De Kroaat zal daarom in het Abe Lenstra Stadion aan de aftrap verschijnen, met Jorrel Hato, Josip Sutalo en Tristan Gooijer naast zich in de defensie van links naar rechts.

Jordan Henderson maakte tegen PSV zijn debuut en gaat in Heerenveen zijn tweede wedstrijd in het Ajax-shirt spelen. Kenneth Taylor en Kristian Hlynsson moeten voor de aanvoer naar de aanval zorgen, die behalve Forbs bestaat uit Brian Brobbey en dus aanvoerder Berghuis. Diant Ramaj is ten slotte al weken in vorm onder de lat.

SC Heerenveen – Ajax begint zondagmiddag om 14.30 uur. VoetbalNieuws.nl zal vanaf dat tijdstip live verslag doen van de wedstrijd. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Ramaj; Sosa, Hato, Sutalo, Gooijer; Henderson, Taylor, Hlynsson; Forbs, Brobbey, Berghuis.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!