Loting Nations League Nederland

Oranje ontloopt absolute toplanden in Nations League, Duitsland wel tegenstander

8 februari om 18:50
Laatste update: 8 februari om 20:27

Nederland weet welke landen het treft in de groepsfase van de Nations League. Bondscoach Ronald Koeman ontliep dan wel de meeste toplanden, maar treft met Duitsland wel een pittige tegenstander. Op papier mag Oranje desondanks spreken van een gunstige loting. 

Tijdens de loting in Parijs ontliep Nederland onder meer toplanden Portugal, Frankrijk en België. Wel zag het Duitsland als tegenstander in de groep komen en treft het daarme de aartsrivaal in de groepsfase van de Nations League. De loting werd donderdagavond verricht en Koeman mag spreken van een haalbare groep. Voor Duitsland en Hongarije is het al de vierde keer op rij dat de landen elkaar treffen op een internationaal toernooi. 

Nieuwe opzet Nations League

De opzet in de Nations League is voor het seizoen 2024/25 op de schop gegaan. Zo gaan de nummers een en twee van de groepen door naar de kwartfinales, die hun intrede doen in het toernooi. Voorheen gingen alle nummers één direct door naar de Final Four, de halve finales van het toernooi. De eerste groepsduels van de Nations League staan voor 5, 6 en 7 september op de agenda. De finaleronde wordt volgend jaar van 4 tot en met 8 juni gehouden. De UEFA komt op een later moment met een speelschema.

Alle Potten in Groep A: 

A1:Kroatië, Portugal, Polen, Schotland
A2: Italië, België, Frankrijk, Israël
A3: NEDERLAND, Hongarije, Duitsland, Bosnië-Herzegovina
A4: Spanje, Denemarken, Zwitserland, Servië

Tijdens de vorige editie van de Nations League werd Oranje nog ingedeeld bij België, Polen en Wales. Nederland haalde toen de finaleronde en moest het in de halve finale afleggen tegen Kroatië. De Kroaten waren met 2-4 te sterk, maar verloren de finale uiteindelijk van Spanje. De eerste twee edities werden door Portugal en Frankrijk gewonnen.