Nieuws

Dit zegt AZ-coach Maarten Martens over het bekerduel met Feyenoord van woensdag

Dit zegt AZ-coach Maarten Martens over het bekerduel met Feyenoord van woensdag

7 februari - 10:22

AZ-coach Maarten Martens heeft er goede hoop in dat zijn ploeg woensdagavond in staat is om Feyenoord te verslaan. Afgelopen zondag verloren de Alkmaarders nog van de Rotterdammers in de competitie met 0-1, deze keer staat de kwartfinale in de beker op het programma. Martens kan daarin echter niet beschikken over Eredivisie-topscorer Vangelis Pavlidis.

Voorbeschouwing Maarten Martens op Feyenoord - AZ

De Griekse is door zijn gele kaarten tegen HHC Hardenberg en Quick Boys geschorst. Wie hem gaat vervangen, wilde Martens nog niet vertellen. "We hebben een plan gemaakt en morgen zullen jullie zien wat het is geworden", wordt hij geciteerd door Voetbal International. De oefenmeester zou kunnen kiezen uit Lequincio Zeefuik, Ernest Poku en Ibrahim Sadiq.

Martens gaat zijn opstelling naar verwachting sowieso op een aantal plaatsen wijzigen. Zo kan hij weer beschikken over doelman Mathew Ryan en rechtsback Yukinari Sugawara, die de laatste weken op pad waren voor de Azië Cup. Denso Kasius is net als Pavlidis geschorst. Zondag koos Martens voor Wouter Goes en Bruno Martins Indi als centraal verdedigend duo. Rechtsvoor Ruben van Bommel viel in de rust uit, maar trainde dinsdag wel weer met de groep mee.

Ondanks de nederlaag voor zijn relatief jonge ploeg, vind Martens dat AZ goede dingen heeft laten zien tegen de regerend landskampioen. "We hebben laten zien dat we tegen een sterke ploeg als Feyenoord het heft in handen kunnen nemen. In De Kuip wil ik hetzelfde zien: samenwerking, grinta en geloof, zaken waarvan iedereen energie krijgt."

"Als je de afgelopen drie wedstrijden bekijkt, hebben we telkens progressie geboekt", vervolgt hij. "Nu moet die progressie omgezet worden in resultaat. De wedstrijd van morgen (woensdag, red.) is geen makkelijke uitdaging. Maar we geloven erin. Honderd procent."

Hoe laat begint Feyenoord - AZ?

Feyenoord – AZ begint woensdagavond om 21.00 uur in De Kuip. De wedstrijd is vanaf dat tijdstip live te volgen bij VoetbalNieuws.nl via Langs de Lijn. Het daarvoor bestemde blog komt in de loop van de avond online.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!