PSV behoudt ongeslagen status na vermakelijk gelijkspel in topper tegen Ajax

3 februari - 21:51 Laatste update: 22:06
3

PSV en Ajax moeten de punten na een vermakelijke Topper delen. De Eindhovenaren behouden zo de ongeslagen status als koploper, waar Ajax zo in punten gelijk komt met nummer vier AZ. In de Johan Cruijf ArenA bleven de topploegen steken op een 1-1 gelijkspel.

In de ArenA maakte men voor het eerst kennis met Jordan Henderson, die in de basis van Ajax stond. De thuisploeg ontving een zwaar geplaagd PSV, dat vlak voor de aftrap ook nog eens te horen kreeg dat Guus Til niet inzetbaar was. Desondanks nam PSV de voorhand in de beginfase. Echter was het Ajax dat het eerste doelpunt voor zijn rekening nam. Na balverlies van PSV konden de Amsterdammers toeslaan. Brian Brobbey hield de bal knap bij zich en wist deze bij Steven Berghuis te krijgen. De man in vorm bij Amsterdammers sloeg tot en zette de stand zo op 1-0.

Al vroeg in de eerste helft liep Devyne Rensch een blessure op, maar besloot toch verder te gaan. Echter bleek al snel dat de verdediger niet verder kon en werd na een half uur naar de kant gehaald voor Borna Sosa, die zijn rentree maakte. Vervolgens zette PSV weer aan. Na een knappe aanval kon  de teruggekeerde Ismael Saibari de bal voor op Luuk de Jong geven. En de PSV-spits scoort 'altijd' tegen Ajax, dus dat was nu ook niet anders. De Jong was Sosa te sterk af en zette zijn ploeg zo op 1-1. Het was voor de spits zijn zevende doelpunt op rij tegen Ajax.

Zodoende gingen Ajax en PSV met een gelijke stand van 1-1 richting de kleedkamers. Via De Jong was PSV tot twee keer toe na rust dicht bij de voorsprong, maar de spits zag een inzet op de lat belanden. Aan de kant van Ajax ging Brobbey op zoek naar een doelpunt, maar stuitte op Walter Benitez. In het laatste kwartier van de wedstrijd werd het steeds verhitter op het veld. Zo raakte Brobbey is een opstootje met André Ramalho, die geel kreeg. Diezelfde Brobbey zag later een bal bij Kenneth Taylor belanden, maar de middenvelder schoot zijn kans hoog over het doel van PSV. In de 83e minuut waren de bezoekers vervolgens via invaller Patrick van Aanholt weer vlak bij de voorsprong, maar Diant Ramaj redde zijn ploeg goed. Beide ploegen bleven zo jagen op de voorsprong. In de blessuretijd van de tweede helft stuitte Taylor nog eens met een hard schot op Benitez.