Nieuws

Wie is Jonathan Clauss, de Franse international waar Feyenoord op aast?

Wie is Jonathan Clauss, de Franse international waar Feyenoord op aast?

1 februari - 13:56 Laatste update: 14:08

Feyenoord heeft volgens verschillende media Jonathan Clauss op het oog. De Rotterdammers zoeken al de hele winter naar een rechtsback en lijken nu uit te komen bij de Franse international, maar wie is Clauss? VoetbalNieuws.nl vertelt het je.

Jonathan Clauss werd op 25 september 1992 geboren in Straatsburg. Daar speelde hij in de jeugd van Strasbourg RC. Hij vertrok in 2017/2018 naar Quevilly-Rouen in de Ligue 2 en luisterde zijn debuut op met een assist. Na een seizoen vertrok de rechtsback naar het Duitse Arminia Bielefeld. Na twee seizoenen in de 2.Bundesliga ging Clauss weer terug naar zijn thuisland. Bij Lens ging hij eindelijk in de hoogste afdeling spelen van het Franse voetbal. Bij de club maakte de verdediger indruk en verdiende hij een transfer naar Olympique Marseille.

International van Frankrijk

Op 29-jarige leeftijd kreeg Clauss voor het eerst een oproep voor Frankrijk. Hij werd opgeroepen voor de vriendschappelijke wedstrijden tegen Ivoorkust en Zuid-Afrika. Op 25 maart 2022 maakte de speler zijn debuut in het met 2-1 gewonnen duel tegen Ivoorkust. Zijn eerste treffer voor Les Bleus maakte hij op 18 november 2023. Tegen Gibraltar werd toen met 14-0 gewonnen. In totaal heeft Clauss tien interlands op zijn naam staan voor de wereldkampioen van 2018. De speler speelde nog geen eindtoernooien voor zijn land, maar heeft goede hoop op het EK van komende zomer in Duitsland. 

Wat voor speler in Clauss?

De rechtsachter die door Feyenoord wordt begeerd, is een opkomende vleugelverdediger. Hij stroomt vaak op langs de zijlijn en heeft over het algemeen een goede voorzet in huis. Bij de Franse club is hij basisspeler en met het oog op het EK komende zomer is het niet zeker of Clauss openstaat voor een transfer deze winter. Clauss kwam dit seizoen achttien keer in actie in de Ligue 1, waarin hij goed was voor een doelpunt en twee assists.

Wat is Clauss waard?

De transferwaarde van Clauss wordt door Transfermarkt.nl geschat op ongeveer vijftien miljoen euro. Zijn contract bij Marseille loopt tot 2025. Hierdoor zal Marseille waarschijnlijk een flinke transfersom verlangen voor de Frans-international. Feyenoord is niet de enige club met concrete interesse, want volgens verschillende media heeft ook Galatasaray de verdediger op het oog. Feyenoord zoekt een extra optie als rechtsachter. Eerder deze winter werden de Rotterdammers in verband gebracht met onder andere Thomas Meunier, Kevin Mbabu en Lorenz Assignon.