Breaking news

'Ajax houdt poot stijf: twee Mislintat-aanwinsten lijken in Amsterdam te blijven'

'Ajax houdt poot stijf: twee Mislintat-aanwinsten lijken in Amsterdam te blijven'

31 januari - 08:39 Laatste update: 08:51

Chuba Akpom en Benjamin Tahirovic lijken deze winterse transferperiode niet te vertrekken bij Ajax. Dat meldt De Telegraaf woensdag. Het duo kwam afgelopen zomer pas naar Amsterdam en wist nog geen onuitwisbare indruk te maken. Toch liggen de spits en de middenvelder goed in de markt. 

Tahirovic is een van de eerste aanwinsten van voormalig technisch directeur Sven Mislintat. De Duitser telde zo'n 7,5 miljoen euro neer om de Bosnisch-Zweedse spelverdeler over te nemen van AS Roma. De middenvelder heeft een basisplaats veroverd in Amsterdam, maar wist nog niet te overtuigen. Toch hebben verschillende clubs zich gemeld voor de middenvelder. Tahirovic wil zelf echter maar wat graag slagen bij Ajax. Ook de komst van Jordan Henderson schrikt de twintigjarige middenvelder niet af. 

Bij Akpom ligt het anders. De spits speelt momenteel tweede viool achter de uitstekend presterende Brian Brobbey. De Engelsman staat daarom open voor een vertrek bij Ajax. Akpom kwam deze zomer voor 12,3 miljoen euro over van Middlesbrough en de Amsterdammers willen hem enkel met flinke winst verkopen. Er zou ingezet worden op een bedrag van tussen de vijftien en twintig miljoen euro. Crystal Palace, Luton Town, Everton en Lille zouden in de markt zijn voor Akpom, maar alle clubs zouden enkel willen huren. Daar gaat Ajax niet mee akkoord. 

Het lijkt er dus op dat er geen spelers meer gaan vertrekken bij Ajax. Steven Bergwijn werd door ESPN nog gelinkt aan Bayern München, maar ook die transfer lijkt onwaarschijnlijk. Ondertussen is Ajax bezig met de komt van Julian Rijkhoff en in de Griekse media werd ook Dimitris Giannoulis aan de Amsterdammers werd gelinkt.